REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Xavi: “Ostajem li? Polako. Da smo ispali pisali biste da moram na ulicu. Barcelona je još u izgradnji”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.03.24. | 11:07

Trener Barceloninih nogometaša Xavi Hernandez ne želi se zanositi nakon što je njegova momčad prošla u četvrtfinale Lige prvaka

Katalonci su došli do četvrtfinala Lige prvaka prvi put nakon sezone 2019./20., a te su sezone izbacili Napoli iz šesnaestine finala.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener nogometaša Barcelone Xavi Hernandez nakon pobjede 3-1 je sjeo pred novinare:

"Već sam rekao: Barcelona je još u izgradnji", započeo je Xavi pa nastavio: "Barcelona će ostati momčad u izgradnji. S našim mladim igračima. Mislim da ova momčad zaslužuje puno zasluga. Puno. Biti u četvrtfinalu (Lige prvaka) protiv Napolija koji je sjajna momčad. Jučer ste rekli da u ključnim trenucima momčad nije bila dorasla okolnostima. Ali ipak smo uspjeli. I na Napolijevom stadionu i ovdje kod kuće. Uspjeli smo”, bocnuo je domaću sedum soli Xavi.

“Ovo je vrijeme da budemo ponosni na sebe i cijenimo ono što smo napravili. Još uvijek smo u ovom natjecanju. Imali smo mnogo nada ove sezone. Cilj ostaje netaknut. Jako sam sretan."

Xavi je u siječnju najavio da će odstupiti s mjesta glavnog trenera Barcelone na kraju sezone. No klub je pobijedio u sve četiri domaće utakmice u ovosezonskoj Ligi prvaka, što je prvi put od sezone 2017./18. Dakle, može li Xavi promijeniti svoju odluku ako svoju momčad dovede do finala?

"Za sada se ništa ne mijenja", rekao je. "U četvrtfinalu smo. Da smo danas izgubili, rekli biste da moram na ulicu. Bar ste to napisali. Zato ostanimo mirni. Ovo postaje previše emocionalno. Ovo je vrijeme za uživanje. Idemo na utakmicu protiv Atletico Madrida u nedjelju. I pričekajte ždrijeb (četvrtfinala) u petak. Korak po korak." (G)



Tagovi

Xavi HernandezBarcelonaNapoliAtletico MadridLa LigaLiga prvaka

Ostale Vijesti