Reuters
Reuters

Xavi o svojem prvotimcu: "Rekao nam je da želi otići, to nas je razočaralo. Jako smo se dobro brinuli o njemu"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.08.23. | 08:27

S tim novcem Barcelona se ne može nositi.

Ousmane Dembele sinoć nije ulazio u igru u prijateljskoj utakmici između Barcelone i Milana odigrane u američkom Paradiseu (1-0 pobjeda Barçe). Razlog tome je izvjesni prelazak Francuza u PSG, u kojem bi trebao biti zamjena za Kyliana Mbappea koji je, pak, na pragu prelaska u Real Madrid. Prije nekoliko dana trener Barcelone je na pitanje o Dembeleovom ostanku rekao da igrač nije izrazio želju za odlaskom, no, svega nekoliko dana kasnije, priča se promijenila. Dembele je objavio Barcelonom vodstvu da je dobio ponudu PSG-a i da želi napustiti Camp Nou. Ta vijest nije najbolje 'sjela' Xaviju koji ga nije ubacio u, očito, oproštajnoj utakmici od Barcelone, a nakon susreta s Milanom komentirao je 'slučaj Dembele'.

"Rekao nam je da želi otići, da ima ponudu PSG-a i da želi prijeći u Pariz. Šteta. Malo je i razočaravajuće jer smo se brinuli o njemu sve ove godine. S ponudom PSG-a mi se jednostavno ne možemo nositi".

Barcelona je Dembelea dovela 2017. u jednom od najvećih transfera u povijesti nogometa, odnosno za odštetu od 135 milijuna eura koju je katalonski klub platio Borussiji Dortmund. Dembele je, kao jedan od najbolje plaćenih igrača u klubu, u šest godina odigrao 185 utakmica za Blaugranu, upisao 40 pogodaka i 43 asistencija, no jako se mučio s brojnim ozljedama, dugo je izbivalo s terena, a Barcelona ga je 'strpljivo' čekala.

No, PSG ga je vidio kao idealnu zamjenu za reprezentativnog mu suigrača Kyliana Mbappea. Prema pisanju stranih medija, Barça bi za njegove usluge mogla dobiti samo 25 milijuna eura jer je Dembele, navodno, u ugovoru imao klauzulu da može napustiti klub ako netko do 31. srpnja za njega izdvoji 50 milijuna eura, a s obzirom na to da se prema ugovoru iznos od transfera dijeli u omjeru 50-50 posto između igrača i kluba, Dembele i Barcelona bi trebali dobiti svaki po 25 milijuna eura. No, neki španjolski mediji objavili su kako bi Dembele sada već čini se bivšem klubu mogao ustupiti većinu svojeg dijela odštete, iz poštovanja za sve što je Barcelona za njega napravila u trenucima (brojnih) ozljeda.



Tagovi

Ousmane DembelePSGBarcelona

Ostale Vijesti