REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Xavi jednom riječi opisao Lewandowskog

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 11:15

Oduševljen je njegovom igrom i realizacijom

Važnu pobjedu ostvarila je sinoć Barcelona protiv Villarreala s 3:0. Primakli su se tako vodećem Real Madridu na tri boda, a prvo ime katalonske momčadi bio je Robert Lewandowski s dva gola. Ukupno, Lewandowski ove sezone ima već 16 golova i tri asistencije u 14 utakmica. Oduševljenje njegovom formom ne skriva ni Barcelonin trener Xavi.

„Nezasitan je. Ima ciljeve u glavi. On je ubojica. Vidi puno na terenu, spretan je i traži prostor. Jednostavno je sjajan napadač“, rekao je Xavi.

Katalonci su ovom pobjedom izašli iz krizne situacije nastale remijem s Interom u Ligi prvaka te porazom od Reala. Remi s Interom zakomplicirao im je stvari u skupini Lige prvaka, a Real je pobjedom osigurao prednost za tri boda ispred najvećeg rivala. Xavi je bio zadovoljan kako je njegova momčad odigrala protiv Villarreala nakon svega.

„Mislim da smo odigrali jako dobro. Morali smo adekvatno reagirati. Nije to bio lagan dan. U ovu momčad polažu se velike nade i puno se očekuje. Pokazali smo karakter na ovoj utakmici i odigrali dobro u obrani i napadu.“

Sljedeću utakmicu Barceloni u goste dolazi Athletic Bilbao, a prije utakmice s Villarrealom navodno je postavljen ultimatum pred Xavija da mora pobijediti ove dvije utakmice. Prvi korak je uspješno prošao, ostaje vidjeti u nedjelju od 21 sat hoće li i drugi.

La Liga, 10. Kolo

Utorak, 18. listopada

Sevilla – Valencia 1:1

Getafe – Athletic 2:2

Atletico Madrid – Rayo Vallecano 1:1

Srijeda 19. listopada

Cadiz – Betis 0:0

Valladolid – Celta 4:1

Real Sociedad – Mallorca 1:0

Elche – Real Madrid 0:3

Četvrtak, 20. listopada

Almeria – Girona, 3:2

Osasuna – Espanyol, 1;0

Barcelona – Villarreal, 3:0



Tagovi

Robert LewandowskiXavi HernandezBarcelona

Ostale Vijesti