Xavi blagoslovio zamjenu za Valverdea na klupi Barcelone

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.10.19. | 16:07

Uprava Blaugrane već ima zakaparenog nasljednika.

Kako prenose brojni argentinski mediji, a potom i katalonski Sport, uprava Barcelone već ima spremnu zamjenu za trenera Ernestea Valverdea.

Blaugrana ne igra na zadovoljavajućoj razini ove sezone. U Primeri se nalaze na četvrtom mjestu te su u dosadašnjih sedam kola upisali dva poraza i remi, dok su u Ligi prvaka prije teško izborene pobjede protiv Intera odigrali neriješeno u Dortmundu.

Iz tog razloga, uprava kluba gubi strpljenje, a ukoliko se igra i rezultati ubrzo ne poprave, Katalonci će otpustiti Ernestea Valverdea. Prve informacije o njegovom nasljedniku dolaze iz Argentine, a kako prenosi španjolski Sport, novo ime na trenerskoj klupi bi trebao biti Marcelo Gallardo.

Trener River Platea, s kojim je osvojio dvije Cope Libertadores, već je obavio pregovore s upravo Barcelone, ali nije htio u javnost izlaziti s ikakvim informacijama, dok je River još i dalje u igri za ovogodišnje izdanje Cope (u polufinalu igraju s Bocom Juniors, repriza lanjskog finala).

Međutim, neće ni Barci biti lako jer Gallardo ima ugovor do 2021. godine te ćemorati isplatiti odštetu argentinskom velikanu.

Da ima podršku Barceloninih igračkih legendi, potvrdio Xavi, jedan od najboljih veznjaka u povijesti nogometa.

„Sviđao mi se kao igrač, bio je jako talentiran. Morao je razmišljati na terenu jer fizički nije bio jak. Mislim da je on inteligentna osoba koja razmižlja i želi igrati nogomet onako kako mi to igramo u Barceloni. Ima jaku osobnost i suđeno mu je da uspije“, rekao je nekadašnji španjolski reprezentativac.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ernesto ValverdeRiver PlateMarcelo GallardoXavi Hernandez

Ostale Vijesti