REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Xabi želi krilo Sportinga, a transfer će pomoći Barci u 'krpanju' financijskih problema

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 13.04.24. | 08:01

Jedan način zarade za katalonske divove također bi mogle biti klauzule o budućoj prodaji za igrače koje su prodali u prošlosti

Financijski problemi i Barcelona postali su simbioza jača od nekih koje možemo pronaći u prirodi, iako se Katalonci stalno iz nje pokušavaju izvući. I tako, zbog svojih tekućih financijskih problema, Barcelona će biti prisiljena ostvariti višestruke značajne prodaje tijekom ljeta jer namjeravaju uravnotežiti svoje knjige prije početka sljedeće sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jedan način zarade za katalonske divove također bi mogle biti klauzule o budućoj prodaji za igrače koje su prodali u prošlosti. Konkretno, Francisco Trincao mogao bi biti jedan koji bi spadao u ovu kategoriju, a Bild izvještava da je Bayer Leverkusen Xabija Alonsa zainteresiran za potpisivanje 24-godišnjaka, kojeg je Barcelona prošlog ljeta službeno prodala Sportingu. Trincao je imao obećavajuću sezonu u Portugalu, sa šest golova i četiri asistencije u samo 12 utakmica.

Barcelona je zadržala otkupnu klauzulu, kao i 50 posto sell-ona. To znači da bi dobili polovicu bilo koje transferne naknade koju bi Leverkusen platio Sportingu za Trincao, pod uvjetom da dođu do portugalskog krilnog igrača tijekom ljetnog prijelaznog roka. "Daj meni, daj njima", reklo bi se. (eg)



Tagovi

BarcelonaXabi AlonsoBayer Leverkusen

Ostale Vijesti