REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

Vrsaljko počeo novu karijeru: “Dinamo je u sivoj je zoni, ali ima ogromnu forcu da se posloži i bude kao prije, a odličan posao radi i Hajduk”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 08:05

Nezaboravni junak pohoda Vatrenih do ruskog srebra dao je video-intervju RTL-u

U kolovozu prošle godine se oprostio od reprezentacije, a prošli mjesec od igranja nogometa. No, Šime Vrsaljko (31) ostaje u nogometu, bit će agent, neizravno je potrvdio u video intervjuu RTL-u, svom prvom obraćanju hrvatskim medijima po napuštanjun Olympiacosa, s kojim je ugovor raskinuo nakon samo tri mjeseca.

Nedavno je bivši hrvatski reprezentativac (52 nastupa) doživio ovacije s tribina Metropolitano stadiona u Madridu na utakmici Atletico – Betis, kad su ga kao bivšeg igrača darivali njegovi Colchonerosi, čiji je član tijekom inozemne karijere najdulje bio. Zadranin koji je nogometno stasao u zagrebačkom Dinamu tako, eto, završava jednu, a počinje drugu karijeru, ozljede su uzele danak, poglavito žrtvovanje da igra pod injekcijama (blokadama) tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. Nikad se nakon toga nije oporavio ni vratio na tadašnju razinu, iako je bio u “najboljim nogometim godinama”.

“Svakodnevna bitka i borba sa zdravljem dovela je do toga da više ne mogu biti ono što sam bio i ne mogu dati na terenu ono što očekujem od sebe. Možda više nisam igrač, ali nastavljam biti u nogometu”, kazao je Vrsaljko pa se osvrnuo na medijske natpise koji ga povezuju s ulaskom u menadžerske vode s obzirom na to da je na Transfermarktu osvanula informacija kako se pridružio agenciji Universal Twenty Two koja brine o brojnim igračima, između ostalog i o hrvatskom r kapetanu, Luki Modriću.

“Pratim u većem opsegu nogomet i dublje i više nego prije, tako da imam jasan cilj i stav što želim raditi kao netko tko će i dalje u budućnosti participirati u nogometu, ali ću to zadržati za sebe”, podvukao je bivši branič Vatrenih kojemu će, kaže, najviše nedostajati reprezentacija.

“Reprezentacija je definitivno bila nešto više od nogometa. Emocija. Svaki trenutak proveden u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji bio je poseban.”

Dotaknuo se i kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine.

“Mislim da smo najkvalitetnija reprezentacija u grupi. U Splitu smo primili gol u zadnjim sekundama, ali dolazi ono najbitnije. A to je karakter reprezentacije”.

Prokomentirao je i veliku pobjedu Šibenika nad Dinamom u Kupu.

“Dinamo nije iskoristio šanse. Ali to je samo jedna utamica. Mislim da je Dinamo u sivoj zoni. Ima ogromnu forcu da se posloži i bude opet ono što je, ali naravno da imamo tu i ostale klubove koji rade odličan posao. Kao što je Hajduk”.

Intervju RTL-ovoj novinarki Ivoni Hemen možete pogledati OVDJE. (G)


 

 


Tagovi

Šime VrsaljkoVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaGNK DinamoHajduk

Ostale Vijesti