Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Šime Vrsaljko prekida karijeru i postaje nogometni agent!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 22:21

Iako je i dalje iznimno mlad, brojne ozljede ‘natjerale’ su ga na ovakav potez.

Prvo se, očekivano, oprostio od reprezentacije. Potom je, pomalo neočekivano, dogovorio sporazumni raskid ugovora s grčkim Olympiacosom da bi onda danas, poput groma iz vedran neba, stigla vijest kako se srebrni Vatreni Šime Vrsaljko oprašta od profesionalnog igranja nogometa te će se ubuduće baviti mendžerskim poslom!

O nogometnoj karijeri ovog požrtvovnog desnog beka iz Nadina se skoro pa sve zna. Sve navijače kupio je svojim srcem, beskrajnom borbenošću i nenametljivošću, a njegov doprinos u osvajanju svjetskog srebra na SP-u u Rusiji 2018. je toliko velik da je prava nepravda da ga se spomene tek nakon nekolicine drugih igrača. Šime je, potpuno svjestan da bi si na taj način mogao dugoročno kompromitirati karijeru, igrao pod brojnim blokadama i injekcijama za bolove spomenuto SP, a koliko ga je to koštalo najbolje svjedoči podatak da je sa samo 31 godinom bio prisiljen reći zbogom profesionalnom nogometu.

O njegovoj nogometnoj karijeri brinula je menadžerska agencija Universal Twenty Two čiji su članovi, između ostalih, Alexander Isak (Newcastle, 50 milijuna eura), Emiliano Martinez (Aston Villa, 28 milijuna eura), ali i Luka Modrić (Real Madrid, 10 milijuna eura). Na Transfermarktu, gdje se Šime Vrsaljko i dalje vodio kao igrač bez kluba, sada piše kako je bivši Vatreni jedan od nogometnih agenata, što sugerira promjenu karijere i prelazak u mendažerske vode.

Iako je karijeru okončao puno ranije nego što je to mogao zamisliti, Šime Vrsaljko ostvario je neizbrisiv trag u hrvatskom nogometu te će njegovo ime zauvijek ostati zapisano zlatnim slovima u povijesnim knjigama. Ako u menadžerskoj karijeri bude samo upola uspješan kao što je to bio slučaj na zelenom travnjaku, onda ne sumnjamo da će odraditi još puno dobrog posla… (I.A.S.)



Tagovi

Šime VrsaljkoHrvatska nogometna reprezentacijaHNS

Ostale Vijesti