REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

Vratar kojeg se u Hrvatskoj rado sjete jučer je osvojio Ligu prvaka, a u posljednje četiri godine branio je u dvije utakmice

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.06.23. | 13:32

Za Tri lava upisao je četiri nastupa, s tim da je jedan od njih bio u utakmici koja će se još dugo pamtiti.

Iako su engleski mediji najviše fokusirani na Kylea Walkera koji je u finalu Lige prvaka odigrao tek posljednjih osam minuta, a ranije ove sezone je bio neizostavan član udarnih 11 te je u polufinalu protiv Real Madrida odradio fenomanaln posao na Viniciusu Junioru, jedan drugi igrač Cityja također je dobio dobar dio medijskog prostora nakon što je jučer došao do svojeg drugog naslova Lige prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Riječ je o Scottu Carsonu, najstarijem članu svlačionice Građana koji je treći golman momčadi. Najbolje dane svoje karijere proveo je u Derby Countyju i WBA, okušao se i Turskoj gdje je branio boje Bursaspora, a u karijeri je još branio i za Wigan, Charlton, Aston Villu, Liverpool, Sheffield Wednesday, Leeds United. U City je stigao 2019., prvo na posudbu, da bi onda po isteku ugovora s Derbyjem trajno preselio na Etihad. Znao je Carson, usprkos tome što je skupio četiri nastupa za englesku reprezentaciju, da će mu minutaža biti limitirana, ali vjerojatno se i sam potajno nadao da će skupiti nešto više od 180 minuta u četiri godine koliko je u klubu.

Carson je u svlačionici ponajviše zbog atmosfere i iskustva koje nosi, a zanimljivo je kako je između njegovog prvog i drugog naslova prvaka Europe prošlo 18 godina. Od Istanbula (Liverpool, 2005.) do Istanbula (Man. City, 2023.)…

Inače, Carson je bio prvi golman Engleske u povijesnoj utakmici, barem za Hrvate, kad su Bilić boysi svladali Tri lava na Wembleyju rezultatom 3-2. Kranjčar je zabio za vodstvo, Olić je potom povećao na 2-0, da bi se onda Englezi uspjeli vratiti u igru preko Lamparda i Croucha. No, u 77.minuti Mladen Petrić sjajno tuče iz daljine, Carson je opet, kao i kod prvog pogotka Kranjčara, slabije reagirao, te je Hrvatska u konačnici pobijedila i tako ostavila Engleze bez plasmana na EP-a u Austriji i Švicarskoj.

Kad je osvojio prvi naslov prvaka Europe, Carson je upisao jedan nastup. Bilo je to u prvoj utakmici četvrtfinala kad je s 2-1 Liverpool svladao Juventus. Zanimljivo, u tom je ogledu sudjelovao i Igor Bišćan, danas trener Dinama, koji je odradio svih 90 minuta u veznoj liniji u paru sa Stevenom Gerrardom.

Carson je ugovorno vezan za City još godinu dana, nakon čega se očekuje da će otići u igračku mirovinu. S tim da ni sada nije daleko od nje. Iako, teško da je mogao zamisliti bolje veteranske dane. Ne mora brinuti hoće li biti na razini zadatka ili ne, a trofeji i naslovi se nižu jedan za drugim. Biti treći vratar Cityja je stvarno posao za poželjeti!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Scott CarsonManchester CityLiga prvaka

Ostale Vijesti