Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Vodeća momčad 2. HNL dočekuje Dinamo, može li Varaždin iznenaditi Lokose?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.10.21. | 10:11

Danas na kraju dana imat ćemo sedam od osam imena klubova koji idu u četvrtfinale, s tim da su jučer prošli dalje Osijek, Hajduk i Slaven Belupo.

Nastavlja se Hrvatski kup! Nakon što su ovog utorka pobjedama protiv Rudeša, Belišća i Šibenika četvrtfinale osigurali Osijek, Hajduk i Slaven Belupo, danas će to pokušati izboriti još osam momčadi. Na kraju dana bit će poznato sedam od osam putnika u daljnji krug natjecanja, dok se zadnja utakmica četvrtfinala Kupa igra tek 13. studenog kad će Oriolik ugostiti Rijeku.

Što se tiče jučerašnjih utakmica, većih iznenađenja nije bilo. Rudeš se dobro držao protiv Osijeka te su mreže mirovale nakon prvih 45 minuta, da bi onda gosti u nastavku ubacili u 'brzinu više' i rutinski slavili rezultatom 0:2. Zabijali su Fiolić i Mierez, a Argentinac je na taj način prekinuo golgeterski post.

Hajduk je bez ikakvih problema slavio na gostovanju kod Belišća rezultatom 1:5. Livaja je zabio tri pogotka, Ljubičić dva, a dojam je da su Bili igrali 'koliko im je trebalo'. Sve u svemu, Gustafsson može biti zadovoljan, a ista stvar vrijedi i za domaćina koji je u konačnici uspio postići pogodak i na momente priprijetiti gostujućem golu.

Za kraj, ogled Šibenika i Slaven Belupa bio je itekako zanimljiv. Prvih 45 minuta nismo gledali pretjerano zanimljiv nogomet, ali smo zato u nastavku mogli uživati. Gosti su poveli iz kaznenog udarca kojeg je izborio i realizirao Krstanović, da bi onda u sudačkoj nadoknadi Van Bruggen poklonio kazneni udarac domaćinu pogodivši sam sebe u ruku, a njegov poklon bon iskoristio je kapetan Mario Ćurić koji je siguran s bijele točke. U produžecima su mreže mirovale, da bi u lutriji jedanaesteraca gosti bili nešto koncentriraniji od domaćina. Svi izvođači su bili precizni osim jednog – Ivice Batarela. Mario Marina zabio je presudni jedanaesterac, a Zekić je poslije utakmice kroz šalu prokomentirao kako će njegova momčad teško do neke od prvih četiriju mjesta te da svoj put do Europe Slaven traži preko Kupa.

Danas na rasporedu imamo četiri susreta, a detaljniju najavu onog istarskog između Rudara i Istre 1961 već ste imali prilike pročitati na Germanijaku.

Današnji dan otvaraju BSK Bijelo Brdo i zagrebački Dinamo utakmicom koja počinje u 15 sati, a izravan prijenos moći ćete pratiti na HNTV-u. Iako je BSK trenutno vodeća momčad 2. HNL i iako se očekuje da će Krznar u potpunosti zarotirati udarnih 11, sve osim rutinske pobjede gostiju bilo bi veliko iznenađenje.

Strategu domaćeg sastava, Tomislavu Steinbruckneru, nedostaju Gačić i Selbol, dok Krznar ne može računati na Ademija, Čopa i Šutala.

Iako kapacitet stadiona BSK-a iznosi oko 1200 gledatelja, očekuje se da će utakmicu uživo gledati puno veći broj gledatelja.

U isto vrijeme počinje utakmica između Gorice i Mladosti iz Ždralova. Gostima iz okolice Bjelovara ovo je pravi praznik i utakmica u kojoj su oni pobjednici u svakom slučaju. Sav pritisak je na Gorici od koje se očekuje rutinska pobjeda, ali Mladost je sve samo ne momčad koju treba podcijeniti.

Rendulić će malo izmiješati sastav, u početnih 11 mogli bi se naći Janković, Šroler, Dvorneković, Stojanovski i Brodić, dok će gostujući strateg Dragan Lovrić na teren poslati najboljih 11 koje ima na raspolaganju.

Pola sata kasnije, s početkom u 15:30 sati, na teren će nogometaši Rudara i Istre 1961, a opširniju priču od istarskom trećeligašu već ste imali prilile čitati na Germanijaku.

Za kraj, spomenimo i ogled Varaždina i Lokomotive. Kovačić, Elezi i Domjanić nedostaju domaćinu, dok Čabraja ne može računati na Soldu. Lokosi će malo, ali ne i previše, izmiješati sastav, a u početnih 11 mogli bi se naći Santini, Musa, Osmanković, Đira i Hoxha.

Utakmicu će suditi Duje Strukan iz Splita, a prijenos utakmice možete pratiti na HNTV-u.

Hrvatski kup, 1/8 finala

Utorak, 26. listopada

Rudeš – Osijek 0:2

Belišće – Hajduk 1:5

Šibenik – Slaven Belupo 1:1 (3:5)

Srijeda, 27. listopada

Bjelo Brdo – Dinamo (15:00)

Gorica – Mladost Ždralovi (15:00)

Rudar Labin – Istra 1961 (15:30)

Varaždin – Lokomotiva (17:30)

Subota, 13. studeni

Oriolik – Rijeka (14:00)


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Hrvatski nogometni kupRudar LabinMladost ŽdraloviVaraždinNK VaraždinBSK Bijelo Brdo

Ostale Vijesti