Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Vlašić: “Oporavak je bio težak, ali sada sam spreman”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 17:47

Ofenzivac Torina uspio se oporaviti i upisati svoje ime na listu od 26 igrača na koje Dalić računa na Euru

Bilo je na knap. Nikola Vlašić imao je ozbiljnu utrku s vremenom kako bi stigao oporaviti se do roka koji mu je dao Zlatko Dalić. Na koncu je uspio trijumfalno proći kroz cilj i upisati svoje ime na listi od 26 igrača na koje izbornik računa na Euru u Njemačkoj.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Oporavak je bio težak, stvarno sam trenirao dvaput dnevno, radio terapije po cijele dane, dok se nisam priključio reprezentaciji svaki dan od jutra do mraka bio je fokus samo na tome. Ali odmah sam 30. svibnja trenirao s momčadi, od tad sam spreman, ali u dogovoru sa stožerom je bilo da ne igram protiv Makedonije. Osjećam se odlično i spreman sam" - rekao je Vlašić.

Kako mu se čine uvjeti u Neuroppinu?

"Malo nam je kasnio let, pa nismo stigli jučer trenirati, ali smo bili u fitnessu. Imali smo odličan doček, nešto neočekivano, svi smo sretni. U kampu imamo sjajne uvjete i spremni smo za dalje".


Španjolska je dobra...

"Odlična su reprezentacija, pomladili su se, imaju tehničku kvalitetu, imaju brzinu, okomiti su. Stvarno imamo maksimalni respekt prema njima i izborniku, povijesno nam je teško igrati sa Španjolcima. Ali i mi imamo kvalitetu, možemo odigrati dobru utakmicu".

Koja je prednost Hrvatske u toj utakmici?

"Po meni imamo odličan spoj iskustva i mladosti, igrači koji dolaze imaju visoku kvalitetu, a tu su starosjedioci. Njijh 4-5 igrača svjetske razine, kao i ostali. Svatko može donijeti nešto, to je najveća kvaliteta, imamo stabilnosti momčadski duh".

Koliko duguje Ivanu Juriću u svom povratku, otkrio je u nastavku:

"Za svakog nogometaša je velika stvar proći talijanski nogomet, prije dolaska u Italiji sam mislio da znam dosta o nogometu, a onda skužiš tamo da niste puno znali. Puno mi je pomogao mister Ivan Jurić, naučio me puno, hvala mu na svemu. On nije više u klubu, ja imam još tri godine tamo".

Na Euru će sresti suigrače iz Torina.

"Svi su na listi reprezentacije, dobri su igrači, ali izdvojit ću suigrače Buongiorno i Bellanova. Buongiorno je možda najbolji stoper Serie A. Bellanova je igrač brzine i sposobnosti. Izdvajam ih zbog prijateljskih razloga" - rekao je Vlašić koji ima iskustva s velikih turnira, ali ovo je posebno.

"Osjećam manju nervozu, na mom prvom velikom natjecanju bio je Covid, drugo sam igrao u Katru, ovo je nekako veći osjećaj, kao da smo doma. Svi ti mogu doći, obitelj i prijatelj, još se osjećam smijereniji zbog toga".



Tagovi

Nikola VlašićHNSHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti