LEE SMITH/Action Images
LEE SMITH/Action Images

Višemilijunski transfer Dinama vratio bi se među Katolike: "Mora se poklopiti puno toga"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 12:09

Benković je na kraju napustio Celtic Park s Betfred Cupom, titulom u Premiershipu i Škotskim kupom u torbi

Filip Benković prošao je puno stanica u svojoj mladoj karijeri. Nakon velikog transfera vrijednog 13 milijuna eura iz Dinama u Leicester City pridružio se Celtsima na posudbi, osvojio u godinu dana trostruku krunu, postao jedan od miljenika navijača, ali ozljede ga nisu zaobišle.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sada je u odličnoj formi u Eintracht Braunschweig, u njemačkoj drugoj ligi i ondje je zadovoljan. Dao je veliki intervju za Football Scotland, a kada su ga pitali o mogućem povratku u Parkhead u nekom trenutku u budućnosti, Benković to nije u potpunosti isključio.

"Pa, u nogometu se nikad ne zna, ali mora se poklopiti puno toga među klubovima", rekao je i dodao:

"S moje strane, sada sam ovdje u Njemačkoj i uživam igrajući nogomet. Ovaj klub mi je pružio priliku da ponovno igram, jako sam im zahvalan što su vjerovali u mene jer prošlog ljeta nije puno klubova to učinilo jer nisam igrao dvije godine. Prije svega želim se fokusirati na preostale utakmice i dati sve od sebe i pokušati pomoći momčadi koliko god mogu na terenu i izvan njega."

“Gledao sam nekoliko (Celticovih) utakmica. Mislim da momčad radi jako dobro. Igraju vrlo agresivan i napadački nogomet. Atmosfera oko kluba i sve između navijača i momčadi je pozitivno, a to je jako bitno za dobar rezultat u sezoni. Nadam se da će osvojiti sva tri, velika tri trofeja. Gledat ću to sigurno i navijat ću kao i uvijek.”

„Svakome tko me bude pitao o vremenu koje sam proveo tamo, reći ću da je to vjerojatno najbolja godina u mojoj dosadašnjoj nogometnoj karijeri", objasnio je Benković koji je u siječnju 2019. doživio ozljedu koja je, nažalost, pokvarila njegovu karijeru u Parkheadu. Odsutan oko tri mjeseca, Benković se borio da ponovno osvoji svoje mjesto u momčadi, ali Kristoffer Ajer i Jozo Šimunović zacementirali su svoje pozicije u zadnjoj liniji.

Benković je na kraju napustio Celtic Park s Betfred Cupom, titulom u Premiershipu i Škotskim kupom u torbi. A da je bilo do njega produžio bi svoj boravak u škotskom prvaku i dulje.

Rekao je:

"Nakon moje godine tamo, za mene osobno, uvijek je bila opcija ostati u klubu. Osjećao sam se kao da je to dom. Mislim da je s obje strane bilo interesa, s moje sigurno je."

Ipak, čak i Škoti naglašavaju da je ova Benkovićeva želja i dalje daleko od realizacije, koliko god bi navijači vjerojatno s radošću pozdravili njegov povratak među Katolike. (eg)



Tagovi

Filip BenkovićCelticBoston Celtics

Ostale Vijesti