Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Više od osvajanja turnira traži se uvjerljiva igra kao povod za optimizam pred EURO (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 26.03.24. | 08:02

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras igra finale ACUD CUP-a protiv domaćina Egipta (21 sati, NOVA TV)

Nakon što je Hrvatska na mišiće i uz odličnu predstavu Ivice Ivušića tijekom raspucavanja s bijele točke stigla do finala ACUD Cupa, večeras ga ima priliku i osvojiti. S druge strane je domaćin Egipat, bez Mo Salaha ali s velikom željom da pobjedi treću reprezentaciju svijeta.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izbornik Zlatko Dalić ostao je dosljedan ideji da svakome ponudi minutažu pa će priliku dobiti Labrović i Kotarski na vratima, odnosno Stanišić, Vida, Pongračić i Pjaca - kvartet koji je utakmicu s Novim Zelandom gledao s klupe. Doduše, na posljednjem treningu pojavio se problem s Domagojem Vidom kojeg je temperatura ostavila u hotelu, za nadati je kako će se stoper AEK-a oporaviti do početka i krenuti od prve minute u dvoboju.

Sigurno neće biti Luke Ivanušeca i Martina Erlića koji su se požalili na sitne ozljede te nema nikakve potrebe da se s njima ulazi u bilo kakav rizik. Ono što je Dalić naglasio jest da očekuje bolju Hrvatsku, pogotovo u tom napadačkom dijelu u kojima je bilo premalo prilika i opasnih situacija. Nije to od jučer. To je feler koji već duže vrijeme prati igru reprezentacije Hrvatske i na koji se stalno traži rješenje. Očekuje se uvjerljivija igra Vatrenih koja će još malo pobuditi optimizam pred veliko natjecanje, dakako i samopouzdanje.

Očekuje se i potraga za alternativnim rješenjima na krilnim pozicijama koje su “rak rana” ove Hrvatske, pogotovo kada je nastup Ivana Perišića na Euru u Njemačkoj pod velikim znakom upitnika. Živo nas zanima nastup Marka Pjace, pa i njegova klupskog suigrača Marca Pašalića.

Bruno Petković trebao bi od prve minute krenuti na poziciji “devetke”, dok se za Lovru Majera očekuje da vreba priliku s desnog krila. Njegova pojava na press konferenciji trebala bi biti lakmus da je Majer od prve minute “unutra”.

Za očekivati je kako će Hrvatska u finale krenuti s najačom opcijom u sredini (Modrić, Brozović, Kovačić) dok će na lijevom krilu ordinirati Andrej Kramarić koji je dobio punu minutažu u polufinalnom ogledu s Tunisom.

“Imali smo nekih problema protiv Tunisa, premalo šansi i pokušaja i to je bio hendikep koji ćemo morati popraviti ako želimo pobijediti domaćine i osvojiti turnir”, najavio je izbornik Dalić finale turnira u kojem Egipat dočekuje Hrvatsku na novom stadionu. Misr je dovršen nedavno, premijeru je imao na polufinalnom ogledu između Egipta i Novog Zelanda, kapacitet mu je oko 93 tisuće gledatelja a poznatiji je kao Egipatski nacionalni stadion. No, neće biti ispunjen jer u Egiptu još uvijek postoje određene restrikcije oko kapaciteta. Dvoboj sudi Clement Franklin Kpan iz Obale Bjelokosti a prijenos je na NOVA TV s početkom u 21 sat.

OČEKIVANE POSTAVE:

Egipat (4-3-3)

Hrvatska (4-3-3)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Prijateljska utakmica

Ostale Vijesti