REUTERS/Pavel Mikheyev
REUTERS/Pavel Mikheyev

Vipotnik ipak stiže u Maksimir!? Dinamo i Maribor blizu dogovora, slovenski napadač bit će prvo Bišćanovo pojačanje?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 19:30

Razgovori dva kluba zadnjih su se dana intenzivirali, a kako doznajemo, razlika između Mariborove potražnje i Dinamove ponude više nije nepremostiva, a iz Maksimira bi u Ljudski vrt mogla i dvojica igrača

Hoće li uskoro, možda već ovog tjedna Igor Bišćan dobiti prvo pojačanje za novu sezonu? Naime, slovenski Sportklub, koji ima provjerene infromacije iz Maribora, javlja da je Dinamo opet jako zagrijan za Žana Vipotnika, slovenskog hit-napadača i novopečenog reprezentativca te da je Dinamo spreman ponuditi 3,5 milijuna eura i dvojicu igrača Mariboru, a da bi slovenski klub to mogao prihvatiti. Tragom te informacije krenuli smo u daljnju 'istragu' i došli do potvrde, dogovor klubova je vrlo blizu, Vipotnik je doista blizu Maksimira.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, zadnjih su se dana i tjedana razgovori Dinama i Maribora intenzivirali, bio je u Mariboru i Dario Šimić, koji je na sebe preuzeo realizaciju ovog posla, naravno, 'saveznici' Modrima u tom su poslu Damir Krznar i suradnici u stožeru Mariboru, koji od prvog dana navijaju da Vipotnik dođe u Maksimir, uvjeravajući i ljude u Dinamu da je on istinsko pojačanje za Dinamov napad. Zabio je 21-godišnji napadač 20 golova u slovenskom prvenstvom, još tri u Kupu, to je statistika koja je privukla mnoge klubove, ne samo iz Europe, ali Dinamo je od prvog dana imao 'pravo prvokupa'. I dok se u jednom trenutku činilo da je Dinamo odustao od Vipotnika, da se okrenuo Matiji Friganu kao prvoj opciji, sad se oko Slovenca ponovno zakuhalo. Što, naravno, ne znači da je Frigan otpao iz igre.

A u kojoj su fazi pregovori Dinama i Maribora? Po informacijama Germanijaka, Dinamo je ponudio manje od 3,5 milijuna, Maribor je tražio oko 4, međutim, ima naznaka da bi se klubovi mogli naći upravo na toj svoti od 3,5 milijuna, uz neke dodatne bonuse, recimo, od idućeg transfera. Čim je Dinamo, znajući koje su svote u pitanju, ostao u igri, znači da su u Maksimiru svjesni da će morati malo dublje zaroniti u džep. Također, Dinamo bi pritom u Maribor, na posudbu ili za stalno, poslao i još najmanje dvojicu igrača i sad je pitanje tko bi to bio. Spominju se, na prvu, Luka Menalo i Mario Ćuže, zatim mladi Fran Tomek, dok je opcija ostanka Marka Tolića, sve manje izvjesna. Međutim, tu je presudno što će na to reći spomenuti igrači, hoće li pristati na odlazak u Maribor. Ima tu još stvari za pregovore, ima detalja za razgovor, ali s obzirom da su pregovori uistinu 'vrući', da je korespondencija Maksimira i Ljudskog vrta stalna, a sve strane žele Vipotnikov dolazak u modri dres, dogovor je izvjestan!



Tagovi

Žan VipotnikMariborGNK DinamoHNLDamir KrznarIgor BišćanDario Šimić

Ostale Vijesti