Vinicius i Mariano bacili Bernabeu u trans, Real preuzeo vrh Primere

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.03.20. | 22:41

Gledali smo sjajnu i dramatičnu utakmicu u Madridu.

U najvećem derbiju nogometnog svijeta, Real Madrid je na domaćem terenu pobijedio Barcelonu s 2:0 i time preskočio najljućeg rivala na vrhu prvenstvene ljestvice. Pogodak odluke djelo je Vinicius Juniora iz 71. minute. Luka Modrić u igru je ušao u 79. minuti, dok je Ivan Rakitić dvije minute kasnije zamijenio Arthura. 

Prvo poluvrijeme nije opravdalo očekivanja koja smo imali od najglamuroznije utakmice u svijetu nogometa. Početno ispitivanje snaga trajalo je dobrih desetak minuta, prije nego su momčadi odlučile da bi mogle malo i zaigrati. Prva je šansa bila na strani domaćina. Vinicius je pobjegao po lijevoj strani, uposlio je Kroosa koji je čekao na povratnoj lopti, ali njegov je udarac otišao preko gola.

U 20. minuti bilježimo sjajnu priliku za Real iz kontranapada. Marcelo se sjurio u svom karakterističnom trku, ušao u kazneni prostor domaćina, ali je njegov udarac pravovremenim postavljanjem blokirao Pique. Odmah potom uzvraća Barcelona kombinacijom Albe koji je uposlio Griezmanna. On je bio potpuno usamljen na 11 metara, ali udarac je otišao visoko iznad okvira gola.

Na prvi udarac u okvir gola čekali smo čak do 30. minute. Pokušao je Leo Messi, ali Courtois je bio siguran. Četiri minute potom – najveća šansa na u prvom poluvremenu. Arthur je sjajno pretrčao Kroosa, našao se oči u oči s golmanom Reala, ali Cpurtois briljantnom reakcijom spašava suigrače. Do kraja prvog dijela još je jednom pokušao Messi, ali Belgijanac je sjajno raspoložen i svojim je reakcijama bio glavni krivac što se na odmor otišlo netaknutih mreža.

Kao i u prvom dijelu, tako smo i u nastavku vidjeli pasivan početak prvih 10-ak minuta. A onda je uslijedio uragan šansi Real Madrida. Prvi je u 55. minuti zaprijetio Isco, sjajan je to bio udarac s 20-at metara, ali parada ter Stegena je briljantna. Pet minuta kasnije, ponovno prijeti Isco, ovaj puta glavom. Nijemac je već bio matiran, ali je na crti očistio Pique. Opsada gostujućeg gola nastavila se i u 63. minuti. Pique je zaspao, ali volej Benzeme odlazi preko gola.

Trud madridskog kluba isplatio se konačno u 71. minuti. Kroos je sjajno gurnuo u prostor za Viniciusa, a Brazilac je potom sve napravio. Sjurio se s krila u 16-erac i u bliži kut poslao loptu. Ona je usput malo dodirnula Piquea i promijenila smjer taman koliko je trebalo da prevari ter Stegena.

U 79. minuti na teren je kročio i Luka Modrić. Hrvat je zamijenio vrlo dobrog Isca, koji se u nekoliko navrata mogao upisati u strijelce, ali nije imao niti sportske sreće tim prigodama. Dvije minute nakon kapetana Vatrenih, Ivan Rakitić također je ušao u igru i to umjesto Arthura. 

Odličnu šansu za poravnanje Blaugrana je propustila u 83. minuti. Pique je nakon prekida ostao sam, ali je loše pucao. 

U jeku napada Katalonaca, Mariano Diaz je u 92. minuti postavio konačnih 2:0. Primio je loptu daleko od gola Barcelone, uz aut liniju, ali je fantastičnom solo akcijom sjurio se prema golu i matirao ter Stegena za veliko slavlje u Madridu.

Ovom pobjedom došlo je do smjene na vrhu. Real u zadnjih 12 kola sezone ulazi kao vodeći s 56 bodova, dok je Barcelona druga s bodom manje.

Rezultati by SofaScore

 

(foto: Reuters)


Tagovi

El ClasicoVinicius JuniorGerard PiqueMarc-Andre Ter StegenThibaut CourtoisLuka ModrićLionel Messi

Ostale Vijesti