Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Vijesti iz Maksimira: Šutalo na izlaznim vratima, Ivanušec i Petković nisu na prodaju!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 27.07.23. | 16:45

Dinamo bi prodajom Šutala osigurao likvidnost kluba, spustio rampu na odlaske Ivanušeca i Petkovića do kraja europskih kvalifikacija te bi se krenulo u realizaciju dolaska Stojkovića i Kačavende, od kojih Dinamo definitivno nije odustao.

U Maksimiru su ubacili u višu brzinu. Možda zeru kasno s obzirom na to da se sezona zahuktava, ali bolje ikad nego nikad. Valjda sportskom direktoru treba malo duže vremena da uđe u formu ili će šefica Uprave uzeti stvari u svoje ruke i zaključiti posao… I pokazati Šimiću kako se to radi. Kako Germanijak doznaje, u srijedu je u Maksimiru održan sastanak vodećih struktura kluba gdje je zauzet stav i strategija s kojom se ulazi u posljednjih mjesec dana prijelaznog roka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osnovni zaključak je da se definitivno kreće u realizaciju transfera Josipa Šutala koji izaziva najviše zanimanja na tržištu. Time bi Dinamo bi osigurao likvidnost kluba, spustio rampu na odlaske Ivanušeca i Petkovića do kraja europskih kvalifikacija te se krenulo u realizaciju dolaska Luke Stojkovića i Lukasa Kačavende, od kojih Dinamo definitivno nije odustao.

Do srijede navečer u Maksimir su stigle dvije službene ponude za Josipa Šutala. Fiorentina nudi 12 milijuna eura (u tri identične godišnje rate), a sličan iznos za stopera Dinama spreman je ponuditi i Ajax. Obje su neprihvatljive za Dinamo, ali jasno je da Talijani i Nizozemci sondiraju teren te da bi konačna cifra trebala biti blizu 20 milijuna eura. Prema nekim informacijama, u četvrtak se u igru uključio i Napoli. Ako je to istina, a za što nemamo potvrdu, u Maksimiru trljaju ruke jer su dobili ono što su htjeli - licitaciju!

Naravno, nešto se pita i Josipa Šutala, ali prema našim informacijama tu neće biti previše problema. Stoper je spreman za iskorak, a čini se kako su mu prihvatljivi svi klubovi koji se spominju. Na koncu, ne treba smetnuti s uma da je tu i RB Leipzig. Oni su doduše čekali da riješe transfer Gvardiola, ali nije isključeno da bi i ranije krenuli u realizaciju transfera Šutala. Kako god završilo, Šutalo je na izlaznim vratima da bi se zadržali Ivanušec i Petković te tako lakše dohvatila skupina Lige prvaka, ili barem ona Europske lige kroz play off LP.

U pokeru asova nedostaje tek Dominik Livaković. Za njega saznajemo da mu transfer ovisi isključivo o njegovoj volji. U trenutku kada Livi pristane na odlazak, Dinamo neće raditi probleme. Naravno, ako će odšteta biti u skladu s onime što se permanentno spominje u medijima…

Prvi u redu je i dalje Fenerbahçe, stidljivo se spominju neki drugi klubovi ali i opcija iz Saudijske Arabije.

Realizacijom transfera Josipa Šutala, Dinamo bi sasvim sigurno krenuo na Kajzericu po Stojkovića i Kačavendu. Iako neki insajderi nude priču kako je priča spala na Kačavendu, Germanijak doznaje kako su još uvijek oba igrača aktualna. Pregovori su otvoreni, Lokomotiva nema ništa protiv prodaje, a igrači jedva čekaju “zeleno svjetlo” za preseljenje u Maksimir. Sve je na Dinamu. Što se tiče Freya, priča još uvijek stoji. Sportski sektor bi ga htio, ali još uvijek nisu uvjerili potpisnike da je to dobar posao za Dinamo. Za Europu nije prevaga, za HNL Bišćan ima dovoljno napadača…



Tagovi

GNK DinamoJosip ŠutaloDinamo MaksimirMaksimirLjetni prijelazni rok 2023Lukas KačavendaLuka Stojković

Ostale Vijesti