Reuters
Reuters

VIDEO/FOTO Amerikanci 'ko Amerikanci: Po Messiju nazivaju hamburgere, a Busquetsa zamijenili - Arbeolom!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 17.07.23. | 08:27

Argentinac je u kratkom periodu zaludio Amerikance.

Lionel Messi u nedjelju je i službeno predstavljen kao novi igrač Inter Miamija, u ovom trenutku najlošije momčadi američkog MLS-a. Messi je prvo predstavljen na društvenim mrežama kluba, a u ranim jutarnjim satima po hrvatskom vremenu i na Miamijevom DRV PNK Stadionu, kapaciteta 18.000 gledatelja smještenom u Fort Lauderdaleu, obalnom gadu 48 kilometara udaljenom od Miamija. Prije nego što su mu predali 'ružičastu desetku', Messi se srdačno zagrlio sa suvlasnikom kluba Davidom Beckhamom. Svoj debi u SAD-u trebao bi imati u petak 21. srpnja (utorak 22. srpnja u 2 ujutro po hrvatskom vremenu) kada u Leagues Cupu, prvenstvu klubova iz MLS-a i meksičke MX lige, Miami dočekuje Cruz Azul. U MLS-u Messi bi trebao debitirati tek 21. kolovoza kada će Inter ugostiti Charlotte Kristijana Kahline.

Messi je u kratkom periodu zaludio Amerikance, Messiju crtaju murale, po njemu nazivaju hamburgere, a cijena karata za njegov debi na crnom tržištu dosežu gotovo 10 tisuća eura!?

Iako nije poznati koliko će Messi u Miamiju zarađivati, lokalni mediji navode kako je dobio udio u klubu osnovanom 2018. godine, a koji se ističe zbog svoje boje i brendinga, a sada i zbog vjerojatno najvećeg nogometaša svih vremena koji je potpisao na dvije godine uz opciju produženja na još jednu. Messi će dobiti i 'proviziju' od zarade koju će Adidas i Apple ostvariti sponzorirajući jednu od, sada, sigurno najpraćenijih liga na svijetu.

Jer, osim Messija, u Inter Miamiju će igrati i njegova dva bivša suigrača iz Barcelone. Iako dolazak Jordija Albe još nije službeno objavljen, Inter je jučer nakon Messija predstavio i Sergija Busquetsa, a špekulira se i o mogućem dolasku Luisa Suareza i Andresa Inieste. Inter bi ubrzo mogao izgledati kao nekakva veteranska selekcija Barcelone koja obrće ogromnu lovu paradirajući u ružićastim dresovima pred 'soccerom' zaluđenim (latino)Amerikancima...

No, da su Amerikanci ipak Amerikanci, i da im 'soccer' i dalje nije najjača strana, potvrđuje službena stranica MLS-a koja je nakon Interove objave da je u MLS stigao Busquets, Kataloncu također zažljelela dobrodošlicu sa slikom - Alvara Arbeole!

U njihovu obranu, Arbeola i Busquets zaista liče jedni na drugoga, a MLS je ubrzo objavio fotografiju ispravnog igrača i cijelu priču prebacio na zafrkanciju. "Zašto Arbeola i Busquets izgledaju toliko slično na ovim fotografijama. Naš administrator treba nove naočale", objavili su na svojem Twitteru.

Sve u svemu, iduća će sezona biti iznimno zanimljiva za ljubitelje nogometa, a posebno naporna za nas sportske novinare budući da ćemo osim HNL-a i Liga petice morati pratiti MLS, saudijsku Pro Ligu, turski Super Lig.... (nr)



Tagovi

Lionel MessiSergio BusquetsInter MiamiMLS

Ostale Vijesti