VIDEO: 'Zemanlandia' se vratila u Cagliari, ali...

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.03.15. | 22:54

Zdenek Zeman se vratio na klupu Cagliarija, a do velikog slavlja praktično su ga dijelile samo sekunde.

Manje od tri mjeseca nakon što ga je otpustio, predsjednik Cagliarija Tommaso Giulini je odlučio vratiti Zdeneka Zemana na klupu. Gianfranco Zola nije uspio popraviti stanje na tablici Serie A, pa su se na Sardiniji odlučili da ponovo pokušaju sa 'Zemanlandiom'. I zamalo su odmah uspjeli.

Posebno je dobro izgledao Cagliari u prvom poluvremenu. Odmah na početku utakmice vidjeli smo klasično 'zemanovsko' kretanje s centra. Sedam igrača odmah je jurnulo prema protivničkom golu, a to je ovaj put zamalo donijelo i ploda. Naime, igrale su se samo 34 sekunde kada je Cagliari dobio slobodan udarac na odličnoj poziciji, ali je M'Poku bio neprecizan.

No, napadao je Cagliari i nakon toga. Do vodstva su došli u 20. minuti, a sjajan je gol postigao Joao Pedro. Njegovi suigrači su povukli polukontru, on je dobio loptu na oko 20 metara, namjestio se na desnu nogu i odlično prevario vratara Sepea.

I nakon gola nastavili su domaćini s napadima, ali nisu večeras imali ni sreće. Pedro i M'Poku su u 27., odnosno 33. minutu pogodili vratnice pa se na poluvrijeme otišlo s minimalnom prednošću.

U nastavku potpuno druga utakmica. Ne vjerujemo da je Zeman svojim igračima naredio povlačenje, vjerojatnije je došlo do zamora materijala, ali Cagliari je veći dio drugog poluvremena branio rezultat. Prema naprijed nisu bili uspješni, a Empoli je lagano pritiskao i stvarao šanse, a do izjednačenja su došli u sudačkoj nadoknadi. Strijelac je bio Matias Vecino, a asistent Mario Rui.

Empoli je sada na 13. mjestu s 30 bodova, a Cagliari je i dalje u zoni ispadanja. Prikupili su 21 bod, a iza njih su samo Cesena i Parma.

Iako je Zeman utakmicu otvorio s tri napadača, Duje Čop nije bio u prvoj jedanaestorici. Ipak, bivši igrač Dinama ušao je u 73. minuti.

Serie A, 27. kolo:

Cagliari – Empoli 1:1 (Joao 20'/Vecino 90'-11m)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Zdenek Zeman

Ostale Vijesti