Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

VIDEO Zagorac spašavao, Vidović i Kaneko odškrinuli vrata europskog proljeća!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 18:26

Dinamo se iz Astane vraća s tri boda nakon blijedog poluvremena u kojem se griješilo na se strane ali i dobrog nastavka u kojem su golove zabili Vidović i Kaneko

Dinamo je preživio Astanu i vraća se u Zagreb s tri boda nakon što je Danijel Zagorac spašavao a Gabrijel Vidović i Takuro Kaneko pogodio za 2-0 trijumf u Kazahstanu. U trenutku dok je sudac odsvirao posljednji zvižduk dvoboja u Astani, momčadi Sergeja Jakirovića igrao je trijumf u posljednjem kolu za plasman u europsko proljeće. Naravno, možda će i bod protiv Balkanija biti dostatan ali o tome ovisi rezultat drugog dvoboja u skupini u kojem Viktorija Plzen gostuje u Prištini.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je odigrao jedno od lošijih poluvremena u ovoj sezoni, a nije da ih nije bilo… U obrani je curilo na sve strane, bekovi kao da nisu došli na utakmicu a jedina svjetla točka bio je Danijel Zagorac koji je obranom kaznenog udarca držao “modre” iznad površine. A zapravo je krenulo obećavajuće. Kaneko je ispremiješao desnu stranu, poslužio Baturinu čijem je udarcu nedostajalo snage i vratar Čondrić odnio je loptu uz sitnu nesigurnost. Ispao je Josip Mišić pomalo naivan pa skrivio kazneni udarac u duelu s Astanovim iz kojeg su domaćini imali idealnu priliku da pogotkom otvore utakmicu. Međutim, Danijel Zagorac pročitao je namjeru Darboea i spasio svoja vrata.

Najbolja prilika za Dinamo stigla je u 17. minuti. Vrlo aktivni Kaneko je ubacio pred peterac, Petković sam poput duha - no krivo je lopta odsjela na glavi pa završila pored gola. Nekoliko trenutaka kasnije Baturina je značajno popravio udarac ali Čondrić odbija loptu. Curilo je poprilično u obrani Dinama. Astana je stvorila nekoliko ozbiljnih prilika u prvih dvadesetak minuta dvoboja. Uzvratio je Vorogovskij, neprecizno.

Japanac Kaneko bio je prilično živ. Preuzimao je rizik, probijao stranu a znao je i zaprijetiti poput udarca s ruba kaznenog prostora u 39. minuti utakmice. Međutim, lopta je pogodila vanjski dio mreže. Obrana Dinama izgledala je kao da su prvi put izašli na travnjak. Činili su početničke greške, poput ono Ljubičića koji je promašio loptu pa gurnuo Darboea u priliku. Sva sreća da igrači Astane nisu bili precizni jer su do odmora mogli prilično napuniti mrežu Danijela Zagorca.

Imao je Sergej Jakirović puno kandidata za ostaviti u svlačionici tijekom poluvremena, odlučio je tek izvaditi Marka Bulata i u priliku ponuditi Petru Sučiću. Nastavak je počeo prilikom Kaneka, ali Čondrić je i ovaj put bio uspješniji. No, pogodio je očito trener Dinama s tom izmjenom. Potegao je Sučić s loptom, došao pred kazneni prostor - udarac odbija Čondrić ali na pravom mjestu je Vidović koji dovodi Dinamo u vodstvo. Odmah potom pokušao je i Mišić a u nastavku akcije, nakon udarca iz kuta, priliku da riješi dvoboj imao je Bruno Petković. No, Čondrić je izašao kao pobjednik.

Vidović se izborio za udarac nakon sat vremena igre s kojim je mogao osigurati mirnu završnicu za Dinamo. No, otišla je lopta preko gola. Dinamu je posao olakšao Dušan Jovančić koji je zbog prekršaja nad Moharramijem dobio drugi žuti karton. Igru je napustio Dino Perić zbog ozljede, zamijenio ga je Boško Šutalo.

Još jednu priliku Dinamo je propustio poslije ubačaja Moharramija i udarca glavom Petkovića. Slijedila je dvostruka izmjena Jakirovića i potom točka na i koju je postavio Kaneko! Odbijena lopta nakon udarca iz kuta i bomba “šurikena iz Saitame” za konačno rješenje. Do kraja dvoboja Moharrami je pogodio gredu, a Jakirović je dao desetak minuta mladom Gabrijelu Rukavini.

Video golova pogledajte OVDJE. (Arenasport)

Astana - Dinamo 0-2

Astana Arena. Gledatelja: 20310. Sudac: John Beaton (Škotska); pomoćnici: Daniel McFarlane i Alan Mulvanny. Četvrti sudac: Matthew MacDermid. VAR: Andrew Dallas; AVAR: Steven McLean.

Strijelci: 0-1 Vidović (47.), 2-0 Kaneko (79.)

Žuti kartoni: Kuat, Jovančić (Astana); Perić (Dinamo)

Crveni karton: Jovančić (73. - drugi žuti)

Astana (3-4-3): Čondrić - Harojan, Maročkin, Tomašević - Hovhanisjan, Kuat (od 78. Beysebekov), Jovančić, Vorogovskij (od 78. Dosmagambetov) - Ourega (od 32. Lončar), Darboe (od 63. Aimbetov), Astanov (od 63. Tomasov).

Dinamo (4-1-4-1): Zagorac – Moharrami, Ristovski (od 78. Perković), Perić (od 75. Perić), Ljubičić – Mišić – Kaneko, Bulat (od 46. Sučić), Baturina (od 78. Halilović), Vidović (od 84. Rukavina) – Petković




Tagovi

AstanaGNK DinamoKonferencijska liga

Ostale Vijesti