Screenshot Arenasport
Screenshot Arenasport

VIDEO Volej za pamćenje Danyja Mote, majstorski pogodak Vitinhe za izjednačenje, pa presuda sina talijanske legende!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 22:41

Milan Badelj je kao kapetan domaćih odigrao 87 minuta

U posljednjoj nedjeljnoj utakmici 28. kola talijanskog nogometnog prvenstva Monza je slavila u Genovi svladavši domaću Genou 3-2, nakon što su domaći nadoknadili dva gola zaostatka, no večer će ipak ostati upamćena po fenomenalnom pogotku Danyja Mote!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, portugalski reprezentativac rođen u Luksemburgu na volej je poluškaricama primio nabacivanje Andree Colpanija malo unutar 16-erca te gromovito sa 12 metara pogodio mrežu domaćeg vratara Josepa Martineza u 18. minuti. Trenutno je ovo pogodak kola, a konkurirat će i za najbolji gol sezone!

Vodeći pogodak za goste koji su dominirali prvim poluvremenom postigao je u 8. minuti Matteo Pessina, također na Colpanijevu asistenciju, ali glavom, dočim domaćini u prvih 45 minuta nisu imali udarca unutar okvira vratiju.

Međutim, u drugom poluvremenu, nakon trostruke izmjene trenera domaćih Alberta Gilardina, kao da se igrala nova utakmica. Prvo je već 50. minuti uz pomoć VAR-a nakon minute zadrške dosuđen kazneni udarac za domaće zbog igranja rukom; pucao je Albert Guđmundsson, Di Gregorio mu obranio, ali je odbio loptu točno po sredini vratiju pa je Islanđanin prvi stigao do nje i iz drugog pokušaja pogodio mrežu za 1-2. To je već bio loš znak za goste, što se brzo potvrdilo…

Nije dobar govor tijela u tom razdoblju imala Monza, a domaće je pogodak dodatno podigao, pa je kao rezultat takve igre u 68. minuti došlo izjednačenje, joker s klupe, također portugalski reprezentativac Vitinha, ljevicom je pogodio neobrnajivo za 2-2!

Međutim, nakon dvostruke izmjene trenera gostiju Raffaelea Palladina, u 79. minuti sjevnula je brza akcija gostiju i čovjek koji je zamijenio Danyja Motu, Daniele Maldini, 22-godišnji sin velikog Paola, iz blizine je odbijanac pospremio u mrežu za 2-3!

Bivši hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je do 88. minute kao kapetan Genoe i bio među rijetkim svijetlim točkama poražene momčadi, u 71. minuti imao je i priliku za 3-2, obranio mu je Di Gregorio.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arenasport).

Monza se ovom pobjedom, drugom zaredom u gostima, a petom ukupno, probila na 10. mjesto, prestigavši Torino, dočim je Genoa ostala 12. (G)




Tagovi

GenoaMonzaSerie AMilan BadeljDany MotaVitinhaDaniele Maldini

Ostale Vijesti