REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

VIDEO Važna pobjeda Bjeličinog Union Berlina protiv Kovačevog Wolfsburga, utakmica dvaput prekinuta, Jakić asistirao u remiju Augsburga

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 17:55

Pobjedu Union Berlina potpisao je nesuđeni stoper Dinama.

Iznimno važnu pobjedu ostvario je Bjeličin Union Berlin u 21. kolu Bundeslige. S minimalnih 1-0 njegova je momčad bila bolja od Kovačevog Wolfsbuga, a pogodak odluke postigao je Danilo Doekhi u 45. minuti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica se na kraju prilično odužila budući da smo u prvom dijelu vidjeli čak dva prekida. Prvo su navijači domaćeg sastava u 27. minuti u teren ubacili veliku količinu teniskih loptica čime su htjeli pokazati svoje nezadovoljstvo odlukom DFlL-a da sklope 'strateško partnerstvo' sa stranim investitorima pa je sudac nakon 10 minuta na terenu poslao igrače u svlačionicu.

Kako je došlo do prvog prekida pogledajte OVDJE (Sportklub)

Kad su se igrači vratili na teren, novi prekid onda su prouzročili navijači Vukova. Zbog iste stvari kao navijači Union Berlina i na identičan način…

Drugi prekid na utakmici pogledajte OVDJE (Sportklub)

Svi ti događaji na tribinama odrazili su se i na teren gdje su rasle tenzije, ali za Bjelicu je svakako najvažnije da je njegova momčad u konačnici uspjela doći do pobjeda. Pobjedu domaćina potpisao je Danilo Doekhi, nesuđeni stoper Dinama, koji je odlučujući pogodak postigao u – pazite sad – 25. minuti nadoknade prvog dijela. Naime, prvo poluvrijeme produljilo se za 25 minuta zbog ranije navedenih prekida, a kad je Doekhi postigao pogodak, na semaforu je pisalo 69:57. Zaista nevjerojatno…

Pogodak odluke pogledajte OVDJE (Sportklub)

Drugo poluvrijeme igralo se 'samo' 45 minuta, ali gosti ipak nisu uspjeli doći do poravnanja. S ovim slavljem Union je došao do svojeg 21. boda nakon 21 odigrane utakmice u prvenstvu ove sezone te su sada samo dva boda iza 12. Wolfsburga.

Od ostalih ogleda valja istaknuti remi Augsburga i RB Leipziga (2-2) u kojem smo vidjeli dvije asistencije bivših igrača Dinama. Olmo je u 52. asistirao Šešku za 1-2, da bi onda u 60. Demirović postavio konačnih 2-2 nakon dodavanja Jakića.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub)

Borussia M'Gladbach i Darmstadt odigrali su susret bez pogodaka, dok je Eintracht Frankfurt na domaćem terenu odigrao skromnih 1-1 protiv Bochuma. Hrvoje Smolčić nije konkurirao za domaći sastav.

Najveće iznenađenje dana je gostujuća 2-1 pobjeda Haidenheima protiv Werdera, a prvo ime kod gostiju bio je asistent prvog i strijelac drugog pogotka, Jan-Niklas Beste. (G)



Tagovi

Union BerlinWolfsburgNenad BjelicaNiko KovačBundesliga

Ostale Vijesti