REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

VIDEO Totalna ludnica na BayAreni, navijači dvaput utrčali u teren, ni sudac nije mogao zaustaviti slavlje

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 20:20

Scene na koje su u Leverkusenu čekali 119 godina

Bayer Leverkusen je prekinuo dominaciju Bayerna koja traje od 2013. i pobjedom nad Werderom 5-0 u 29. kolu Bundeslige matematički potvrdio naslov nogometnog prvaka Njemačke, prvog u klupskoj povijesti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovo je prvi naslov prvaka Njemačke za momčad koja je pet puta u svojoj povijesti osvajala drugo mjesto u Bundesligi, a prije 22 godine je od naslova bila udaljena samo jedan bod. U istoj je sezoni Bayer bio u finalu Lige prvaka i izgubio finale njemačkog Kupa.

Bayer je i sada došao i do finala domaćeg Kupa. Utakmica za trofej je na rasporedu 25. svibnja, a Bayeru će se suprotstaviti drugoligaš Kaiserslautern, predzadnja momčad u 2. Bundesligi.

Iako je trener Alonso već najavio da velikog slavlja neće biti, jer Bayer već u četvrtak čeka uzvratna utakmica četvrtfinala Europske lige protiv West Ham Uniteda u Londonu, gdje će Apotekari braniti dva gola prednosti (2-0) iz prvog dvoboja, ludnicu i slavlje kakvo klub ne pamti, barem danas nitko nije mogao zaustaviti.

A slavlje je počelo već u 84. minuti, kada su Apotekari zabili za 4-0. Navijači su već tada utrčali u teren, pa ih je Xabi Alonso molio da oslobode teren za preostalih šest minuta utakmice.

Prvo utrčavanje navijača pogledajte OVDJE (Sportklub)

No, već za nekoliko minuta, nakon novog gola Wirtza, navijači su opet prodrli na teren i više se nisu vraćali. Iako je preostalo još 20-ak sekundi do isteka 90 minuta, slavlje se nije moglo više zaustaviti pa je sudac odsvirao kraj utakmice.

Scene s kraja utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub)

Nakon utakmice, s razglasa je puštena 'Viva Espana', posvećena dvojici Španjolaca - ponajboljem igraču Alexu Grimaldu i treneru Xabiju Alonsu, a taj video pogledajte OVDJE (Sportklub).

U svlačionici je, po njemačkom običaju, kriglom pive trenera zalio naš Josip Stanišić, inače posuđeni igrač Bayerna.




Tagovi

BundesligaBayer LeverkusenXabi AlonsoJosip Stanišić

Ostale Vijesti