REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

VIDEO Pripremite Aspirine za navijače, Apotekari su prvi puta u 119 godina kluba prvaci Njemačke!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 19:23

Uvjerljivom pobjedom protiv Werdera, nogometaši Bayer Leverkusena osvojili su povijesni naslov i time su prekinuli 11-godišnju dominaciju Bayerna

Bundesliga ima nove kraljeve! Nogometaši Bayer Levekusena iskoristili su, teniskim vokabularom, prvu meč loptu i pred svojim navijačima pobijedili Werder s 5-0 te osvojili naslov prvaka Njemačke pet kola prije kraja! Time su igrači pod vodstvom briljantnog stratega Xabija Alonsa na suveren i rijetko dominantan način počistili konkurenciju, napose minhenski Bayern, čija je 11-godišnja tiranija konačno gotova. Prošle godine Bavarci su uzeli naslov praktički na poklon od Borussije Dortmund, ali ove sezone nisu bili ni blizu. Kroz cijelu bundesligašku karavanu o konačnom izgledu vrha ljestvice pitao se samo jedan klub - Bayer Leverkusen.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Klub koji je toliko puta ostao kratak kada su se dijelili trofeji, ne samo prvenstveni, sada je konačno naplatio silne frustracije i nesreći te po prvi puta u 119 godina klupske povijesti postao prvak Njemačke! Večeras, a i narednih dana, tjedana, prodaja Aspirina zasigurno će porasti u ovom gradu na obali Rajne, jer vjerujemo kako slavlju navijača, a posljedično tome i mamurluku, neće biti kraja. Ako je neki klub u ligama tzv. petice to zaslužio, Bayer je jedan od tih koji spadaju u ovu kategoriju.

Iako u Njemačkoj nisu previše popularni u navijačkom svijetu jer su jedni od rijetkih koji ne prakticiraju socios model upravljanja, Apotekari su lepršavom igrom stekli brojne simpatije diljem Europe, naravno i u Njemačkoj. Dijelom i zbog monotone dominacije Bayerna, koja je, na neki način, "ubila" ligu. Zbog toga se na ovaj naslov prvaka Bayera, osim među navijačima Bayerna, gleda s oduševljenjem u cijeloj Njemačkoj.

Konačna ovjera titule stigla je večeras na potpuno ispunjenoj BayAreni, gdje je Werder bio bez grama šanse. Pet komada u gostujućoj mreži za potvrdu dominacije, a niz pogodaka započeo je u 25. minuti, kad je Nigerijac Victor Boniface realizirao kazneni udarac. Domaća momčad je svoju nadmoć okrunila u 60. minuti, kad je mrežu zatresao švicarski reprezentativac Granit Xhaka i udvostručio Bayerovu prednost. U 68. minuti je svoj prvi pogodak za 3-0 postigao Florian Wirtz koji je ušao u drugom poluvremenu, a do kraja dvoboja je kompetirao hat-trick golovima u 83. i 90. minuti.

Golove s utakmice Bayer - Werder pogledajte OVDJE (Sportklub)

Bayer je 25. prvenstvenom pobjedom došao do 79 bodova i pet kola prije kraja sezone ima nedostižnih 16 bodova prednosti u odnosu na Bayern i Stuttgart koji će se u preostalih pet utakmica boriti za drugo mjesto, dok će još zamimljivija biti borba RB Leipziga (56) i Borussije Dortmund (56) za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić, koji je uoči sezone došao u Leverkusen na posudbu iz Bayerna, ovu je utakmicu odgledao s klupe za pričuvne igrače, ali je dao svoj puni doprinos na trofejnom putu momčadi koja je do sada bila poznata kao gubitnička.




Tagovi

Bayer LeverkusenBundesligaJosip StanišićVictor BonifaceGranit XhakaFlorian WirtzWerder

Ostale Vijesti