REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

VIDEO Terzić bolji od Bjelice, Olmo zabio golčinu u slavlju Leipziga, Augsburg utrpao 'petardu' u pola sata

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 17:39

Domaćinima samo bod iz pet utakmica Bundeslige

Domaće momčadi osvojile su samo jedan bod iz pet utakmica subotnjeg programa 24. kola njemačke Bundeslige.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Augsburg je u gostima potopio "fenjeraša" Darmstada s čak 6-0, a gosti su u prvih 29 minuta postigli pet zgoditaka. To je treće najbrže vodstvo od 5-0 u povijesti Bundeslige; prethodno su to učinili samo Freiburg 2021. protiv Gladbacha i Borussia Mönchengladbach 1984. protiv Braunschweiga za manje minuta (25.).

Junak dvoboja bio je Ermedin Demirović iz BiH s dva gola i jednom asistencijom. Kristija Jakić je odigrao cijeli susret, a Dion Drena Beljo je ušao u 71. minuti za goste, dok su Bartol Franjić i Matej Maglica odigrali cijeli susret za domaćina.

Golove pogledajte OVDJE.

Borussia Dortmund je sa 2-0 slavila kod Uniona Nenada Bjelice. Union se dobro držao u prvom poluvremenu, no Adeyemi je eurogolom doveo svoju momčad u vodstvo krajem prvog dijela. Kada se činilo da će utakmica završiti sa samo jednim pogotkom, Juranović je izgubio loptu na centru igrališta, a Maatsen je zabio za potvrdu pobjede gostiju. Josip Juranović je odigrao cijeli susret za Union, a Borussia je zadržala četvrto mjesto s 44 boda. Golove pogledajte OVDJE.

Niclas Füllkrug involviran je u 19 golova u svoje prve 22 bundesligaške utakmice za Dortmund (11 golova, 8 asistencija). Otkako se detaljno prikupljaju podaci, samo Haaland ima bolju brojku u svoje prve 22 utakmice u Njemačkoj, za BVB i to 27, a Reus kao i Füllkrug 19.

Leipzig je s 4-1 pobijedio na gostovanju kod Bochuma i ostao na petoj poziciji s 43 boda. Bochum je poveo preko Maxa Witteka (8), ali su gosti sve preokrenuli, a prelijepi gol za izjednačenje postigao je bivši dinamovac Dani Olmo (30). Golove pogledajte OVDJE.


Eintracht je s 2-1 slavio kod Heidenheima, dok je jedini domaćin koji je osvojio bod bio Mainz, odigravši 1-1 protiv Borussie Mönchengladbach.

Kasnije igraju Wolfsburg i Stuttgart.

(Hina/g)



Tagovi

Dani OlmoNenad BjelicaEdin TerzićBundesligaUnion BerlinBorussia DortmundBorussia MönchengladbachLeipzig

Ostale Vijesti