Screenshot
Screenshot

VIDEO Sve transparentno: Glavni sudac u Ligue 2 ozvučen za vrijeme utakmice

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.04.23. | 12:28

Inače, riječ je o bivšem nogometašu, a bila je posebno zanimljiva njegova komunikacija kad se spremao dati direktan crveni karton.

Prošlog su vikenda nogometaši Metza kao trećeplasirana momčad Ligue 2 na svojem Stade Saint-Symphorien dočekali drugoplasirani Bordeaux. Bio je to sudar dva prošlosezonska prvoligaša koji nastoje izboriti ekspresan povratak među elitu pa tako skoro 25 tisuća gledatelja na stadionu nije nikoga iznenadilo. Domaća momčad, koju vodi 70-godišnji Rumunj László Bölöni, na kraju je slavila rezultatom 3:0 čime su se Žirondincima primakli na svega bod zaostatka. Utakmica je bila relativno izjednačena, ali samo do 40. minute. Tada je vratar gostujuće momčadi Poussin dobio izravni crveni karton kojeg mu je bez trunke razmišljanja pokazao 40-godišnji sudac Gaël Angoula.

Zanimljivo, Angoula je bivši igrač, karijeru je završio 2017. u Nimesu, a ranije je igrao za Angers i Bastiju. Veći dio karijere proveo je u Ligue 2, s tim da je dvije sezone igrao i Ligue 1. Nakon igračke, odlučio se za sudačku karijeru koju je započeo 2018. godine, a od 2019. godine sudi u drugom razredu francuskog nogometa.

Na utakmici Metza i Bordeauxa Gaël Angoula je bio ozvučen te je njegova komunikacija s igračima transparentno objavljena nekoliko dana poslije utakmice. Mnoge je zanimala njegova reakcija i što je rekao igračima kad se odlučio dati izravan crveni karton gostujućem vrataru, a nakon što je snimka ugledala svjetlost dana, pokazalo se kako je njegov pristup igračima te komunikacija bila na zavidnoj razini zbog čega su nogometaši imali poštovanja i razumijevanja za njegove odluke.

Ključan trenutak utakmice i reakciju Angoule možete pogledati u nastavku:



Tagovi

MetzBordeauxLigue 2

Ostale Vijesti