REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

VIDEO Šutalo, Sosa i Henderson zaustavili moćni PSV, Halilović zabio dva

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 22:01

Hrvatski nogometaši odigrali su zapažene role u utakmicama nizozemske Eredivisie

U velikom derbiju nizozemskog nogometa Ajax i PSV odigrali su bez pobjednika na Amsterdam Areni (1-1). Zanimljivo, ovo je bila tek druga utakmica u 20 kola u kojoj PSV nije pobijedio. Prvi remi vjerojatni prvak iz Einhovena zabilježio je prije dva kola u Untrechtu, a sada je s istim rezultatom remizirao kod Ajaxa. PSV nakon ove utakmice ima 13 bodova i utakmicu više od Feyenoorda, a Ajax je ostao šesti s 34 bodova, odnosno šest manje od mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, što je jako dobar učinak za Kopljanike, s obzirom na star sezone kada su u trenutku bili i posljednjeplasirana momčad prvenstva.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Oba pogotka u derbiju pala su u prvom poluvremenu. Steven Berguis u 19. minuti iskoristio je dodavanje Briana Brobbeyja i doveo Ajax u vodstvo, nakon vrlo dobro izvedene kontre. Rezultat je u 34. izjednačio Luuk de Jong kojem je to bio 18. gol sezone.

Golove možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Josip Šutalo utakmicu je započeo od prve minute, a Borna Sosa u igru je ušao u 28. umjesto ozlijeđenog Devynea Renscha. Šutalo je na Sofascoreu dobio ocjenu 7.6 i bio je jedan od najbolje ocijenjenih igrača Ajaxa. Imao je pet presjecanja, četiri čišćenja i čak osam od 11 osvojenih duela. U cijeloj utakmici imao je samo jedno krivo dodavanje, a zabilježio je i jedno ključno dodavanje te je imao četiri od četiri točne duge lopte.

Borna Sosa isto je bio dobar. Zaradio je ocjenu 7.3, imao je jedno ključno dodavanje i osam od 10 osvojenih duela.

Ova utakmica ujedno je bila i debi engleskog reprezentativca Jordana Hendersona za Kopljanike. Podsjetimo, legenda Liverpoola prošlog je ljeta prešla u saudijski Al Ettifaq da bi kao slobodni igrač ove zime došao u nizozemsku prijestolnicu.

U ranijem terminu Fortuna Sittard i Heerenven odigrali su neriješeno u utakmici sa šest pogodaka (3-3). A trećinu tih pogodaka zabio je bivši igrač Dinama, Barcelone, Rijeke i brojnih drugih klubova, Alen Halilović. Haladona je u 60. iskoristio kazneni udarac i smanjio vodstvo Heerenvena iz prvog dijela (Saharoui 19., Brouwes 24.) na 1-2 Gol Halilovića iz jedanaesterca pogledatje OVDJE (SportKlub). Tri minute kasnije Guth je izjednačio rezultat, a u 72. Herenveen ponovno vodi golom Brouwesa. U 80. Halilović je zabio za konačnih 3-3 lijepim udarcem s 10-ak metara. Drugi gol Halilovića možete pogledati OVDJE (SportKlub). Haliloviću su to bili treći i četvrti prvenstveni pogoci ove sezone. Sofascore ga je nagradio ocjenom 8.3, a uz dva postignuta pogotka imao je još tri udarca na suparnički gol.

Ovim remijem Fortuna se učvrstila na sredini prvenstvene ljestvice s 24 osvojena boda. (N.R.)



Tagovi

EredivisieAjaxPSV EindhovenFortuna SittardAlen HalilovićJosip ŠutaloBorna Sosa

Ostale Vijesti