Vancouver Whitecaps
Vancouver Whitecaps

VIDEO Službeno: Damir Kreilach ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 17:18

Nakon šest godina u Real Salt Lakeu Damir Kreilach seli u drugu državu, ali ostaje u istoj ligi.

Kao što je Germanijak.hr prije nekoliko dana najavio, novi klub Damira Krailacha od danas su Vancouver Whitecapsi, kanadski klub koji se natječe u MLS-u. Kreilach je s Whitecapsima potpisao ugovor na dvije godine. Podsjetimo, ovom bivšem igraču Rijeke i Union Berlina, krajem 2023. ističe ugovor s Real Salt Lakeom, klubom u kojem je ovaj 34-godišnji Vukovarac proveo šest punih godina, upisao ukupno 168 nastupa, zabio 56 golova i zabilježio 19 asistencija... Ukratko, postao je istinska legenda kluba sa srednjeg zapada SAD-a.

U posljednjoj sezoni u Realu Kreilach nije standardan prvotimac, nerijetko je utakmice provodio na klupi za pričuve, dobivao pokoji 'trash time', te se odlučio na novi izazov. Prešao je u svoju svojevrsnu 'mušteriju' budući da je Kreilach u devet nastupa protiv Vancuvera zabio čak sedam pogodaka.

"Svi u MLS-u znaju što Damir donosi na sto. Drago nam je svima jer je stigao u našu obitelj i želim mu dobrodošlicu. Riječ je o iskusnom igraču, natjecatelju, lideru. U razgovoru s Damirom osjeltili smo glad za novim izazovima, on može donijeti uspjeh Vancouveru", rekao je Axel Schuster sportski direktor Whitecapsa, a riječ je na predstavljanju dobio i sam Kreilach:

"Iako mi je drago jer sam se priključio Vancouveru, zahvalio bih se klubu na ukazanoj prilici. Pred nama je jako puno posla. Jedva čekam upoznati sudigrače, trenere i stručno osoblje. Naravno, i navijače! Jedva čekam započeti".

Ako ne bude neočekivanih problema s izostancima, Kreilach bi svoj natjecateljski debi u dresu Bijelih kapa trebao imati 2. ožujka u Vancouveru protiv Charlotte FC-a za kojeg brani naš Kristijan Kahlina.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Damir KreilachMLSVancouver Whitecaps

Ostale Vijesti