Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports
Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

Ništa od povratka na Kvarner: Germanijak doznaje koji je klub najbliži potpisu Damira Kreilacha

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.12.23. | 20:00

Iz Real Salt Lakea odlazi kao istinska legenda kluba, a sada bi mu glavu mogla čuvati bijela kapa

Jedna od najvećih božićnih želja navijača Rijeke, Damir Kreilach, ipak neće ponovno odjenuti omiljeni mu bijeli dres nakon što mu ugovor s Real Salt Lakeom istekne posljednjeg dana u kalendarskoj 2023. godini. No, zato bi mu uskoro glavu mogla čuvati bijela kapa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rođeni Vukovarac je veliki miljenik svih navijača Rijeke, Union Berlina (u njemačkoj metropoli ga i dalje zovu Fußballgott - nogometni Bog) i RSL-a, a član kluba iz MLS-a bio je nešto manje od šest godina. Iako po vokaciji nije napadač, iz RSL-a odlazi kao treći najbolji strijelac u povijesti (56), dok se po broju nastupa zaustavio na brojci 168 što ga je smjestilo na 12. mjesto. Kreilach je u 'Janičinom gradu' ostavio dubok trag, navijači ga obožavaju, a njih nije kupio samo sjajnim izvedbama na terenu već i ponašanjem izvan njega. Iako je ove (odnosno netom završene) sezone skupio ukupno 35 nastupa za RSL, danas 34-godišnji veznjak ofenzivnih sklonosti je u razgovoru s klupskim čelnicima shvatio kako je njihov plan pomladiti momčad i napraviti svojevrsni zaokret u klupskoj politici budući da je RSL ove sezone ispao u prvoj rundi doigravanja od Houstona. U ključnoj utakmici Kreilach je ostao na klupi, a to mu je bio svojevrsni znak da se njegovi planovi i oni klupski više ne podudaraju.

Iako je s RSL-om odradio rundu razgovora na temu potencijalnog produljenja suradnje, Kreilach se u konačnici ipak odlučio zahvaliti na ponudi budući da mu iz kluba nisu mogli 'obećati' ulogu sigurnog startera, već su od njega tražili da više bude svojevrsni mentor mladim igračima. Iako su njegove liderske osobine neupitne, baš kao ni želja da uči i usmjerava mlade igrače na pravi put, Kreilach ipak i dalje želi imati fokus na igranju, a ne na 'vođenju'.

Glas da je otvoren za druge ponude brzo se pročuo u MLS-u, a prema informacijama Germanijaka najbrži i najkonkretniji bili su čelnici Vancouver Whitecapsa koji su uvjerili Damira da svoju karijeru nastavi u Kanadi. Doduše, još uvijek se čeka potpis, ali sve ide k tome da će do njega uskoro doći.

I ne čudi da su Bijele Kape tako 'zapele' da dovedu igrača za kojeg su onomad navijači Rijeke istaknuli kako bi 'trebao biti primjer svima'. Naime, Damir je u svojoj karijeri odigrao ukupno devet utakmica protiv momčadi iz Vancouvera, a pritom je, uz čak sedam zabijenih pogodaka, upisao šest pobjeda i tri poraza. Nikome Kreilach nije zabio više pogodaka od Whitecapsa (zabio je sedam pogodaka LA Galaxyju i Coloradu, ali u više nastupa, op.a.), a posljednju utakmicu koju je odigrao protiv Kanađana odlučio je pogotkom u 79. minuti kad je poentirao za preokret i pobjedu 2-1.

Nova sezona u MLS-u počinje krajem veljače, a Whitecapsi svoju prvu utakmicu igraju 2. ožujka protiv Charlottea na domaćem terenu. Kahlini na tom gostovanju sigurno neće biti lako, s tim da će mu biti znatno teže ako još bude morao brinuti o Kreilachu i njegovim ulascima iz drugog plana. A takav ishod je iz dana u dan sve realniji…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Damir KreilachMLSReal Salt LakeZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti