REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

VIDEO Roma se spasila u Firenci nakon sudačke nadoknade, Svilar junak jer je obranio 11-erac za 3-1

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 22:43

Daniele De Rosssi i dalje je na samo jednom porazu s Romom, od Intera

U posljednjoj nedjeljnoj utakmici 28. kola Serie A Fiorentina i Roma remizirale su 2-2, a gosti su se spasili poraza u sudačkoj nadoknadi, točnije, 20-ak sekundi nakon isteka prvotno određene četiri minute.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izjednačujući pogodak postigao je Diego Llorente na dodavanje Evana Ndicke, bio je korner, dvojio je čak vratar gostiju Mile Svilar krenuti ili ne u kazneni prostor, no odlučio je ostatim, prvi centaršut nije uspio, no sudac Davide Massa, kojeg se sjećamo iz uzvrata Real Madrida i RB Leipziga, a koji je potencijalni sudac predstojećih hrvatskih derbija, pustio je drugu akciju, nije svirao kraj tijekom centaršuta kao njegov španjolski kolega tjedan ranije i pao je gol za 2-2. Tako je Roma pod vodstvom Danielea De Rosssija i dalje na samo jednom porazu, onom 2-4 doma do budućeg prvaka, trenutno uvjerljivo vodećeg Intera.

Inače, domaćin je vodio 1-0 i 2-1, imao je i kazneni udarac pri vodstvu 2-1, ali se Roma ipak izvukla izjednačivši u sudačkoj nadoknadi.

Roma je prva zaprijetila, Romelu Lukaku je već u petoj minuti imao priliku, no Pietro Terracciano je obranio njegov udarac.

Domaćin je prvu pravu priliku pretvorio u vodstvo u 18. minuti. Cristiano Biraghi je izveo korner, Nicolas Gonzalez prenio loptu, a Luca Ranieri zabio za vodstvo Viola.

U 23. minuti je Rolando Mandragora bio blizu drugog gola, ali nije bio precizan. U 35. minuti je zaprijetio i Riccardo Sottil, ali je ostalo 1-0.

Roma je uspjela izjednačiti u 58. minuti golom Houssema Aouara. Međutim, radost gostiju nije dugo trajala i Fiorentina je u 69. minuti stigla do nove prednosti. Romina obrana je loše odreagirala na ubačaj Giacoma Bonaventure, Andrea Belotti je dočekao loptu u kaznenom prostoru i glavom je poslao do Mandragore koji je zabio za 2-1.

Fiorentina je u 80. minuti mogla i osigurati pobjedu, međutim Cristiano Biraghi nije realizirao kazneni udarac kojeg je skrivio Leandro Paredes povukavši za dres Belottija. Biraghi je pucao s bijele točke, no Mile Svilar je obranio udarac.

Gosti su uspjeli izvući bod u spomenutoj petoj minuti nadoknade, Pellegrini je ubacio loptu u kazneni prostor, Obite Evan Ndicka glavom spustio do Diega Llorentea, a ovaj sjajno pogodio pod gredu za 2-2.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arenasport), a Svilarovu obranu kaznenog udarca OVDJE.



(Hina, G)


Tagovi

FiorentinaRomaSerie AMile Svilar

Ostale Vijesti