Denis Kapetanovic/PIXSELL
Denis Kapetanovic/PIXSELL

VIDEO Rendulićevim Plemićima mostarski derbi: Klafurićevi Rođeni 'izgorjeli' u 45 minuta

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.10.23. | 18:21

Tri prekida, tri gola u mreži Rođenih u prvom dijelu susreta

Zrinjski je slavio protiv ljutog rivala Veleža u mostarskom derbiju 3-0 u zaostaloj utakmici 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Načeo je goste nekadašnji dinamovac Mario Ćuže zabivši za vodstvo već u sedmoj minuti susreta, a asistirao mu je Tomislav Kiš. Gol pogledajte ispod (Arenasport).


Opustilo je to dodatno Rendulićeve trupe koje su nastavile pokazivati dominaciju nad gostima u crvenom. Već u 10. minuti mogli su poduplati svoju prednost kada je nakon još jednog odličnog ubačaja Kiša, Bilbijin pokušaj otišao ipak pored gola nakon što se lopta odbila od Radića. Da ne ispadne da je Kiš samo ubacivao, imao je i on odličnu priliku prema golu. Skoro mu se 'odužio' Ćuže za prvu asistenciju. Ovoga je puta Mario njemu loptu ubacio s desne strane, a iako je Kiš bio usamljen u kaznenom prostoru, njegov pokušaj glavom otišao je iznad gola.

Ipak, isplatio se trud domaćina. Do kraja je posao obavio Slobodan Jakovljević koji je zabio druga dva pogotka. Tarik Ramić je šutirao, Osman Hadžikić odbio njegovu loptu, a na pravom mjestu je bio Slobodan Jakovljević koji je udvostručio prednost domaćih. Gosti su tražili zaleđe, ali nije ga bilo i pogodak je priznat za 2-0 i drugi gol Jakovljevića u sezoni. Gol pogledajte ispod (Arenasport).


Samo nekoliko minuta kasnije, Hadžikić je sjajnom intervencijom spasio svoju momčad od pokušaja Kiša, nakon što mu je Bilbija glavom spustio ubačaj iz auta. Prije trećeg gola su Rođeni zatresli gredu kada je Haskić ostao sam, no nije bio precizan glavom. Prije nego li je sudac odsvirao kraj prvog dijela, u sudačkoj nadoknadi, Jakovljević je još jednom bio na pravom mjestu i povećao prednost domaćeg kluba na visokih 3-0. Ubačaj Kiša iz kornera lijepo je na drugoj stativi pospremio u mrežu. Gol pogledajte ispod (Arenasport).



Drugi dio je otvorila solidna šansa Veleža. Halilović je dodao do Haskića koji je iz prve prebacio loptu za Džafića, ali udarac je otišao preko gola. U nastavku je Zrinjski malo smanjio tempo, ali je svejedno stvorio neke odlične prilike. U 67. minuti je Ćuže vanjskom sjajno uposlio Bilbiju, ali je golgeter Plemića ovoga puta bio neprecizan i loptu poslao pored gola. Kako je vrijeme curilo, Velež je pokušao ublažiti svoj zaostatak. Odličnu akciju imali su u 73. minuti kada je Haskić prošao po desnoj strani, ali je Guliashvili pogodio stativu. Nešto više od desetak minuta prije kraja iamo je i Kožulj odličan pokušaj iz slobodnjaka, ali je Hadžikić loptu izbiob u korner.

No za više od ovih 3-0 nije bilo ni potrebe. Iznimno ugodna pobjeda, a vjerujemo i jedna od najslađih otišla je u dvoboju hrvatskih stratega na stranu Krunoslava Rendulića.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ZrinjskiVelež MostarMostarBiHBiH Premier liga

Ostale Vijesti