Reuters
Reuters

VIDEO Polufinale SP-a nije bila slučajnost: Maroko svladao Brazil!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 07:13

Utakmica je odigrana u marokanskom Tangeru.

Reprezentacija Maroka očarala je svijet na nedavnom Svjetskom prvenstvu. Izbacivši Španjolsku i Portugal postala je prva afrička reprezentacija u polufinalu jednog svjetskog prvenstva, da bi kasnije pokleknula od Francuske u polufinalu i Hrvatske u borbi za broncu. A da to četvrto mjesto na svijetu nije bila nikakva slučajnost, Marokanci su potvrdili sinoć svladavši Brazil u Tangeru s 2:1. Jedini pogodak u prvom poluvremenu, u 29. minuti, zabio je Sofiane Boufal, a izjednačio je Casemiro u 67. No, pobjedu Afrikancima nad Brazilom donio je Abdelhamid Sabiri u 79.

Marokanski izbornik Waldid Regragui na teren je poslao svoju najjaču raspoloživu momčad:

Bono . Hakimi (Attiyat Allah), Aguerd, Saiss, Mazraoui - Ounahi (Louza), Amrabat, El Khannous (Sabiri) - Ziyech, En Nesyri (Cheddira), Boufal (Abde)

Ramon Menezes, v.d. izbornika Brazila ipak je zaigrao bez nekih od svojih najvećih zvijezda, poput ozlijeđenih Neymara, Marquinhosa, Thiaga Silve, Danila, Raophinhe, Richarlisona, Alissona, Edersona...:

Waverton - Emerson Royal (Arthur), Militao, Ibanez, Telles - Andrei Santos (Raphael Veiga), Casemiro, Paqueta (Yuri Alberto) - Rony (Antony), Rodrygo (Vitor Roque), Vinicius Junior

Brazilci su prvi zaprijetili preko Ronyja, opasno je pred vratima Bona bilo i u 24., a minutu kasnije Vinicius je zabio pogodak, no istome je prethodilo zaleđe te nije bio priznat. Praktički u nastavku napada Boufal je zabio prvi pogodak za domaćine nakon sjajne minijature u kaznenom prostoru Selecaa. Do kraja prvog dijela Brazil je bio nešto opasniji, no novih pogodaka nije bilo.

U nastavku utakmice obje momčadi usmjerile su se na dalekometne pokušaje. Brazil je sve češće stizao do domaćeg šesnaesterca, a onda je u 67. Casemiro, uz pomoć domaćeg vratara Bona, uspio zatresti mrežu i donijeti svojoj reprezentaciji poravnanje. Ipak, veliko slavlje domaćinima je 11 minuta prije isteka 90. donio 'joker' s klupe Sabiri, nakon što su Marokanci probili desnu stranu brazilske obrane.

Nakon nove velike pobjede Marokanci će za tri dana u Madridu odigrati utakmicu protiv još jedne južnoameričke reprezentacije Perua, a početak kvalifikacja za Afrički kup nacija očekuju u lipnju protiv Južne Afrike. Brazil je pak nakon ispadanja od Hrvatske u četvrtfinalu Katara upisao novi poraz, a početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Brazilcima počinje u rujnu ove godine. (nr)


Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijamarokanska nogometna reprezentacijaPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti