REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

VIDEO Mourinho neuobičajenim potezom oduševio Zekića: "Velik je čovjek i gospodin"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 13.08.23. | 10:32

Potez trenera Rome mnoge je zbunio, ali doznali smo što se stvarno dogodilo

Albanski prvak Partizani odigrao je prijateljsku utakmicu s Romom u subotu navečer. Utakmica je završila pobjedom 2-1 talijanskog sastava što je zapravo sasvim solidan rezultat za albanski sastav, ali mnogi su ostali u čudu jer je utakmica na inzistiranje Josea Mourinha završila s 10 igrača na terenu u obje momčadi, ali ne zbog crvenih kartona.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, hrvatski strateg Zoran Zekić, trener Partizana i njegova momčad igrali su dva dana ranije europsku utakmicu pa je popularni Zeka za ovaj susret u sastav stavio većinom mlade snage. Sve svoje izmjene napravio je do 70. minute da bi dao svojim uobičajenim starterima nešto odmora, a onda mu se dogodio velik peh. Marcelino Preka mu se ozlijedio i nije mogao nastaviti susret. Zekić je htio umjesto njega u igru vratiti igrača koji je već igrao, budući da je prijateljska utakmica u pitanju, ali sudac mu to nije dozvolio.

Mourinho je vidio što se događa pa inzistirao da se snage, barem po broju igrača na terenu izjednače, te je odlučio svoga Houssema Aouara izvaditi iz igre. Ni sucima nije bilo jasno što se događa, četvrti sudac pokušao je od Posebnog dobiti objašnjenje, ali nije bilo puno rasprave. Aouara je izašao iz igre i utakmica se nastavila 10 na 10.


Jutro nakon susreta od hrvatskog smo stratega zatražili objašnjenje situacije, budući da su neki talijanski mediji pisali kako ga je Mourihno ponizio, ali od uvijek korektnog Zekića nismo dobili nizi naznaku nepoštovanja od strane portugalskog mu kolege, dapače, imao je samo riječi hvale.

"Nipošto, nikakvo poniženje i nepoštovanje nije bilo u pitanju. Nakon što mi sudac nije dozvolio da nakon ozljede Preke u igru vratim igrača koji je već igrao, Mourinho je gospodski inzistirao da izvadi jednog igrača kako bismo igrali 10 na 10. Govorio sam mu da za to nema potrebe i zahvalio, ali on je potom zahvalio meni što mu je naš klub izašao u susret i tako brzo pristao na termin odigravanja utakmice, iako nam je između dvije europske utakmice jer je njima bitno zbog prvenstva, a potom izvadio igrača iz igre i do kraja smo igrali 10 na 10. Koliko god sam mu govorio da nema potrebe da to napravi, on je inzistirao i tako pokazao kakav je gospodin i to veliki. Nikakvo nepoštovanje to nije bilo, nego pokazatelj koliko je to velik čovjek i trener", rekao nam je Zekić čiji je Tedi Cara u 85. minuti zabio iz penala za 2-1. Za Romu su strijelci bili Stephan El Shaarawy u 12. minuti, da bi 14 minuta kasnije asistirao Andrei Belottiju.

Sada osječki strateg i njegove trupe okreću uzvratu protiv Valemrije 17. kolovoza s početkom u 20 sati. Podsjetimo, u prvoj utakmici su Zekićevi Partizani slavili 2-1.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zoran ZekićPartizaniRomaJose MourinhoPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti