REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

VIDEO Monstruozni Real ponizio Barcelonu na krilima trostrukog strijelca Benzeme, Modrić asistencijom poslao poruku upravi

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 05.04.23. | 23:17

Potpuna dominacija Kraljevskog kluba za plasman u finale. Karim Benzema i Vinicius uneredili su obranu Barcelone, a Luka Modrić izvrsnim potezom kod drugog pogotka Reala usmjerio meč u korist gostiju.

Bitka koja je odlučivala o drugom finalistu španjolskog Copa del Rey pružila nam je pravi spektakl, kao što smo i očekivali. Barcelona je sa Santiago Bernabeua donijela prednost od 1:0, ali na koncu, niti izbliza im to nije bio dovoljan kapital. Real Madrid je briljantnom prezentacijom s 4:0 protutnjao Nou Campom i osigurao put na finale u Sevillu, gdje ih čeka okršaj s Osasunom.

Sastav Carla Ancelottija ovom je pobjedom isprao gorak okus nedavnog prvenstvenog poraza od Barcelone, kojim je prvenstvo praktički otišlo u ruke Blaugrane. Barceloni, pak, ostaje da mirno privede kraju prvenstvenu utrku, dok su iz ostalih natjecanja ispali iz bitke za trofeje.

Na prvu priliku u večerašnjem ogledu nismo dugo čekali. Već u 3. minuti Gavi je oštro ubacio s lijeve strane, Lewandowski je čekao u sredini, ali Camavinga čisti ispred poljskog napadača. Katalonci ponovno prijete u 10. minuti. Dupli pas odigrali su Gavi i Balde, udarac je oprobao Serbi Roberto, no Alaba je blokirao udarac ispred Courtoisa.

Real je prvi puta zaprijetio dvije minute potom. Na krilu se izvukao Rodrygo, oštrom loptom na drugoj vratnici pronašao je Viniciusa, čiji udarac nije iziskivao intervenciju Marc Andre Ter Stegena.

Uslijedilo je desetak minuta u nešto lakšem tempu, a publiku je probudio sukob najvećih mladih zvijezda obiju ekipa. Porječkali su se Gavi i Vinicius, došlo je i do manjeg naguravanja, što je sudac „nagradio” žutim kartonima za spomenuti dvojac. 

Prvu ozbiljnu intervenciju Marc Andre ter Stegen imao je u 33. minuti. Real je dugo pleo mrežu oko njegovog gola, na koncu je dijagonalu Tonija Kroosa dobro poklopio Dani Carvajal, no točno u njemačkog vratara.

Kraljevski klub anulirao je minus iz prve utakmice u ludoj završnici prvog dijela. U sudačkoj nadoknadi prvo smo vidjeli najbolji priliku Barcelone. Sjajno je tukao Lewandowski, no Thibaut Courtois je izvanrednom reakcijom ne samo sačuvao mrežu netaknutom, već i otvorio mogućnost za kontru svojim suigračima. Vinicuis Jr. sjajno je odigrao dupli pas s Karimom Benzemom, potom je pucao isprve i prevario Ter Stegena, spasiti je pokušao Jules Kounde, da bi Benzema potvrdio pogodak.

Gol Viniciusa za vodstvo Reala možete pogledati OVDJE


Šok s kraja prvog poluvremena, kao da je ostavio dublji trag na izabranicima Xavija Hernandeza. Od njega ne da se nisu oporavili, već su do 58. minute bili u golemom deficitu. Prvo je u 50. minuti Luka Modrić primio loptu kod aut linije i sjajno servirao zicer Karimu Benzemi. Francuz je ostao potpuno usamljen na rubu kaznenog prostora i mirno matirao Ter Stegena za 2:0.

Gol Karima Benzeme za 0:2 možete pogledati OVDJE


Nekoliko minuta kasnije, Franck Kessie nagazio je Viniciusa u kaznenom prostoru, a sudac Juan Martinez Munuera nije razmišljao ni sekunde – kazneni udarac za madridski sastav. Siguran realizator bio je Karim Benzema.

Jedanaesterac Benzeme za 0:3 možete pogledati OVDJE

Umjesto da Barcelona krene po dva pogotka kojima bi se vratila u egal, Real je namirisao krv i krenuo po četvrti pogodak. Modrić je u 60. minuti sjajnom loptom tražio Rodryga, koji je zakasnio. Bilježimo i pokušaj Asensija, no Ter Stegen je upisao lijepu obranu. 

Stihijski su bili pokušaji Blaugrane da smanji vodstvo Reala, a svaka šansa za povratak i preokret situacije u korist Katalonaca, u potpunosti je otklonjena u 80. minuti. Ponovno je po domaćine kobna bila kontra madridskog sastava, a veza Vinicius – Benzema zaključila je golijadu za hat-trick Karima Benzeme.

Pogodak Benzeme za 0:4 možete pogledati OVDJE

Luka Modrić odigrao je 87. minuta za pobjednički sastav, a zamijenio ga je Aurelien Tchouameni. Hrvatski veznjak odigrao je još jednu izvrsnu utakmicu, a nema sumnje da će nakon ovakve prezentacije navijači, pa i mediji, ponovno pozvati upravu kluba na produljenje Modrićevog ugovora za još jednu sezonu. (I.M.)

*pravo prijenosa ima ArenaSport


Tagovi

Karim BenzemaLuka ModrićCopa del ReyBarcelonaEl Clasico

Ostale Vijesti