VIDEO: Mladog trenera obuzele emocije - srušio Manchester United i zavrtio bacača lopte

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.17. | 11:42

Jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba

Drugoligaš Bristol City sinoć je napravio senzaciju i izbacio Manchester United iz Liga kupa. To nije prvi put da je jedan niželigaš izbacio prvoligaša, Bristol se između ostalog nalazi u jako dobroj formi, a engleskim velikanima je Liga kup natjecanje najmanje bitno natjecanje,  no United je ipak jedna od najbogatijih klubova na svijetu, a svi znamo koliko Mourinhu znači svaki trofej.

>> Ibrahimović zabio prvi put nakon povratka, Bristol svejedno izbacio United (VIDEO)

Bristol je klub koji nikada nije igrao u Premiershipu, ali je bio prvoligaš od 1906. do 1911. i od 1976. do 1980. Najveći uspjeh u FA kupu bilježe iz 1909. kada su stigli do finala, a u Liga kupu su u dva navrata (1971. i 1989.) stigli do polufinala.

Trijumf nad Manchesterom i plasman u treće polufinale, u kojem će igrati protiv trenutno najbolje engleske momčadi Manchester Cityja, svakako im je jedan od najvećih uspjeha u 123-godišnjoj povijesti kluba.

Bristol je još do pobjede stigao na „epski“ način, pogotkom Matta Taylora u trećoj minuti sudačke nadoknade. Menadžer kluba, 36-godišnji Lee Johnson nije mogao sakriti emocije nakon što je njegova momčad zabila pogodak i ostvarila ovaj veliki uspjeh.

Johnson je počeo trčati, a njemu u susret zatrčao se mladi bacač lopte, očito navijač Bristola, skočio mu u zagrljaj, a Johnson ga je zavrtio proslavivši s mladim navijačem vrijedni pogodak njegove momčadi. Video slavlja Bristolovog menadžera i navijača možete pogledati OVDJE.

„O pobjedničkom golu pričat će se generacijama. Ovo su noći o kojima sanjamo. Pobijediti Manchester United na domaćem terenu je nevjerojatan osjećaj, iznimno sam ponosan na svoje igrače. Drago mi je i zbog naših navijača koji jako dugo čekaju ovakav rezultat“, rekao je nakon utakmice Johnson, a borbu njegove momčadi pohvalio je i Jose Mourinho.

Bristol je trenutno treća momčad Championshipa s četiri boda manje od Cardiffa koji drži mjesto koje vodi u Premiership.

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti