REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

VIDEO Kraljevska rapsodija u pustinji: Barca dotučena u Rijadu, briljantni Vinicius Jr. hat-trickom donio novi trofej Real Madridu!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.01.24. | 21:56

Luka Modrić u igru je ušao u 81. minuti umjesto svojeg 'partnera u zločinu' Tonija Kroosa, a Maestra i Nacha sada samo dva trofeja dijele od vječnosti

Spektakl smo očekivali, spektakl smo i dobili, a ako ste kojim slučajem navijači Real Madrida, ove ćete nedjelje sigurno prekrasno utonuti u san. S uvjerljivih 4-1 Kraljevska momčad svladala je Barcelonu u finalu španjolskog Superkupa koji se igrao u Rijadu, a utakmicu je obilježio briljantni Vinicius Junior koji je zasuo mrežu Barcelone hat-trickom!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon samo 10 minuta na semaforu je bilo 2-0. Prvo je Vini u 7. minuti zabio nakon dodavanja Bellinghama, da bi onda tri minute kasnije povećao vodstvo Real Madrida nakon što ga je uposlio Rodrygo.

Prije ta dva pogotka Vinija je veliku priliku za Barcelonu u petoj minuti zapucao Lewandowski. Barcelona nije klonula duhom nakon ta dva pogotka, u 12. minuti je gredu pogodio Torres, a onda je u nastavku akcije još jedan pokušaj poljske devetke zaustavio Ukrajinac Lunin kojem je Ancelotti odlučio dati prednost pred Kepom.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Nakon manjeg zatišja, u 27. minuti je ponovno na scenu stupio Lunin koji se istaknuo sjajnom obranom Torresu, ali Ukrajinac nije imao nikakve šanse u 33. kad je Lewandowski poentirao za 2-1. Bio je to sjajan pogodak poljskog velemajstora, a iako je velika većina pomislila kako će to biti veliki vjetar u leđa za Xavijeve trupe, glupost Arauja koja je uslijedila par minuta kasnije je na neki je način usmjerila ovaj pustinjski El Clasico.

Stoper Barcelone je prilično nepotrebno skrivio kazneni udarac u 37. minuti, a onda je dvije minute kasnije s bijele točke precizan bio Vinicius Junior koji je tako već u prvom poluvremenu kompletirao hat-trick. Već je tada bilo jasno kome će pripasti naslovnice, a Vini je usputno impresionirao i Luku Dončića, nekadašnjeg košarkaša Los Blancosa, a danas ponajveće zvijezde NBA lige i zaštitnog lica Dallas Mavericksa.

U nastavku nije bilo tako zanimljivo kao u prvih 45 minuta, a prvu pravu priliku 'domaćini' su onda u 64. pretvorili u pogodak i na taj način otklonili sve nade Barcelone da u Rijadu eventualno mogu napraviti senzaciju i preokretom doći do trofeja.

Rodrygo je nakon asistencije upisao i pogodak, a ako nekome to nije bilo dovoljno da bi proglasio Kraljeve novim osvajačem Superkupa, to su onda sigurno učinili u 71. kad je Araujo zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

Do kraja utakmice vidjeli smo još nekoliko dobrih prilika, kod Real Madrida su blizu pogotka bili Diaz i Bellingham, dok je onda priliku da smanji na 4-2 propustio i Felix.

Fenomenalnu utakmicu finala Superkupa tako je obilježio maestralni Vinicius Junior, a Carlo Ancelotti je u igru od 81. minute poslao Luku Modrića koji je na terenu zamijenio svojeg 'partnera u zločinu' Tonija Kroosa. Maestro je ove nedjelje osvojio svoj 24. trofej u dresu Real Madrida, a njega i Nacha sada djele samo dva trofeja da s trona skinu Marcela i Benzemu koji ih s Real Madridom imaju 25.





Tagovi

Španjolski SuperkupSuperkupLuka ModrićCarlo AncelottiVinicius JuniorReal MadridBarcelonaEl Clasico

Ostale Vijesti