REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

VIDEO Klopp nije potražio alibi u lošem suđenju: "Nisam zadovoljan suđenjem, ali više me brine što igramo loše"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 08:55

Redsi su potpisali neočekivan poraz, a VAR im je poništio pogodak za izjednačenje

Ako ćemo povlačiti paralelu i ugledati se na bolje, a to nam je valjda svima cilj, onda nije loše baciti pogled prema engleskim klubovima. I kako se tamo nose s kontroverznim, ili ako hoćete, krivim sudačkim odlukama. U ponedjeljak smo mogli pratiti nevjerojatnu utakmicu između Tottenhama i Chelseaja u kojoj je glavni akter bio – VAR. Nakon ogleda je Ange Postecoglou, tip koji inače ne priča o suđenju ipak pričao o tome kako se neke stvari moraju ujednačiti u sudskom kriteriju. Zatim je Erik ten Hag nakon poraza Man. Uniteda od Kopenhagena u Ligi prvaka za poraz okrivio litavskog suca Donatasa Rumsasa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A sinoć je i Jürgen Klopp bio nezadovoljan sudačkim odlukama u porazu Liverpoola od Toulousea (2-3) i to nakon što je Redsima poništen pogodak jer je VAR utvrdio da je Alexis Mac Allister igrao rukom. Samo, za razliku od svojih kolega, Nijemac se nije htio sakriti iza dvojbene sudačke odluke. Doduše, nije da mu je strano oplesti po sucima, no ovog puta je Nijemac - možda zbog manjeg značaja utakmice - ipak odabrao samokritiku umjesto izgovora.

„Za mene to nije ruka. Igrao je prsima, nisam vidio kontakt lopte i ruke. Možda suci imaju bolji kut kamere. U to neću ulaziti“, rekao je Klopp koji ipak nije glavni razlog poraza potražio u suđenju i sudačkom kriteriju. Nijemac je iskreno priznao kako mu je momčad igrala – slabo.

„Više sam zabrinut zbog toga jer bih volio da igramo bolje. I to je ono što me najviše muči nakon ove utakmice. U nogometu je to puno bitnije od poraza, a mi nismo bili dobri. Nadam se samo da smo nešto naučili iz ovog poraza iz kojeg se vraćamo praznih ruku“, podvukao je njemački strateg. (pz)

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Arena sport)




Tagovi

LiverpoolJurgen Klopp

Ostale Vijesti