Reuters
Reuters

VIDEO Juranović u Ligi prvaka, Kovač ispustio Europu u 45 minuta, Sosa u razigravanju za ostanak

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 17:52

Osim bitke za naslov prvaka, puno ih se još vodilo u Bundesligi u zadnjem kolu

Uz Bayern, Borussiju Dortmund i RB Leipzig u Ligi prvaka sljedeće godine igrat će po prvi put u svojoj povijesti Union Berlin koji je s 1-0 svladao Werder te osvojio četvrto mjesto. Gol vrijedan Lige prvaka zabio je Rani Khedira u 81. minuti. Josip Juranović igrao je od 78. minute za domaći sastav. Gol pogledajte OVDJE.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izravan konkurent za četvrto mjesto bio im je Freiburg, koji je na kraju poražen u Frankfurtu od Eintrachta s 2-1 i time je ostao na petoj poziciji pa će igrati u Europskoj ligi. Iako je Freiburg poveo preko Vincenza Grife u finišu prvog dijela, u smiraju drugoga domaćini su došli do velikog preokreta u manje od 10 minuta. Randal Kolo Muani je izjednačio u 83. minuti, da bi potom u prvoj minuti sudačke nadoknade Junior Dina Ebimbe zabio za 2-1.

Niko Kovač završio je na osmom mjestu Bundeslige s Wolfsburgom, koje ga ne može odvesti u Europu. Bili su šesti još na poluvremenu, ali onda doživjeli neugodan preokret.

Uz Herthu, Bundesligu ponovno napušta Schalke koji je poražen u Leipzigu sa 4-2. Dani Olmo je u 19. minuti asistirao Nkunku za 2-0, a isti je strijelac bio i za četvrti gol domaćih. Druga dva su postigli Konrad Laimer i Yussuf Poulsen. Olmo je odigrao cijeli susret, a Joško Gvardiol nije bio u zapisniku za ovaj susret. Pogledajte golove OVDJE.

Stuttgart je nakon remija 1-1 protiv Hoffenheima pred domaćim navijačima završio u doigravanju za ostanak u Bundesligi protiv trećeplasiranog drugoligaša. O tome tko će biti taj drugoligaš će se odlučiti sutra od 15.30 kada HSV igra protiv Sandhausena, a Heidenheim protiv Regensburga. Dijeli ih samo bod razlike, tako da će sutrašnje utakmice odrediti protivnika Švabama.

Andrej Kramarić je odigrao cijeli susret za Hoffenheim, baš kao i Borna Sosa za Stuttgart.




Tagovi

Niko KovačWolfsburgBundesligaLeipzigRB LeipzigBorna SosaStuttgart

Ostale Vijesti