Reuters
Reuters

VIDEO Bayern nakon drame stigao do 11. naslova prvaka Njemačke za redom, Haller tragičar Dortmunda

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 17:36

Kakve bitke do posljednjeg zvižduka smo vidjeli u Njemačkoj!

Bayern München je novi-stari prvak Njemačke i to nakon potpune drame u posljednjem kolu! Slavili su Bavarci protiv Kölna u gostima 2-1, a Borussia Dortmund je odigrala egal s Mainzom na svome stadionu rezultatom 2-2. Iako su se time bodovno izjednačili na tablici, Bayern ima bolju gol razliku i tako je zauzeo opet prvo mjesto na tablici najboljeg razreda njemačkog nogometa osvojivši titulu 11. put za redom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je Bayern imao sve u svojim rukama, nakon što se Dortmund nije uspjevao spasiti pred prepunim stadionom, Bavarci su umalo ispustili titulu iz ruku samo nekoliko minuta prije kraja susreta, ali je Jamal Musiala heroj njemačkih prvaka.

Već u osmoj minuti Kingsley Coman je zabio na asistenciju Sanea u osmoj minuti i Bavarci su sjajno otvorili susret! Gol pogledajte OVDJE.

Sve se slagalo za nastavak dominacije Bavaraca. Mainz je preko Andreasa Hanche-Olsena poveo u 15. minuti u Dortmundu. Čak Žuto-crnima nije pomogao niti penal kojega su dobili u 18. minuti jer ga je tragičar Sebastien Haller propustio zabiti. (Promašaj pogledajte OVDJE.) Da stvar po Dortmund bude gora pobrinuo se u 24. minuti Karim Onisiwo koji je na semafor postavio 2-0.


Na kraju prvog dijela, Bayernu je poništen gol nakon pregleda VAR-a, ali unatoč tome, otišli su s prednošću i na vrhu tablice na poluvrijeme, a Borussia je i dalje bila dva gola u zaostatku za Mainzom, a u nastavku - potpuna drama.

Dortmund je u 69. minuti smanjio svoj zaostatak. Raphael Guerreiro je zabio za 2-1 (gol pogledajte OVDJE), no Bayern je i dalje bio na vrhu sve dok se nije ukazao Dejan Ljubičić. Brat Roberta Ljubičića je u 81. minuti iz penala zabio za 1-1 i time srušio Bayern s vrha tablice samo nekoliko minuta prije kraja susreta, no tu nije bio kraj!


Bavarci su preko Jamala Musiale opet vratili prednost na 2-1 u 89. minuti (gol pogledajte OVDJE), a u Dormundu se i dalje igralo i to kako! U 95. minuti se Haller skoro pretvorio iz tragičara u heroja kada je zatresao mrežu, ali mu je gol poništen zbog zaleđa. Ipak, samo nekoliko trenutaka kasnije Niklas Sule je pospremio loptu u mrežu Mainza za 2-2, (gol pogledajte OVDJE.) no to nije bilo dovoljno za naslov prvaka. Iako imaju jednak broj bodova, gol razlika je na strani starog prvaka i Bayern je uspio zadržati naslov u Münchenu nakon što je u Dortmundu nakon 97. minuta igre sudac označio kraj Borussijine grčevite borbe za naslov prvaka.




Tagovi

Borussia DortmundBayernBundesliga

Ostale Vijesti