REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

VIDEO Japanci su 'the next big thing': Samurai bez najvećih zvijezda razbili Tajland, u devet utakmica zabili - 39 golova

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.01.24. | 08:49

Azijske reprezentacije počele su s pripremama za Azijski kup koji se od 12. siječnja do 10. veljače igra u Kataru.

Nakon remija s jakim Urugvajem i poraza od jake Kolumbije, nogometna reprezentacija Japana 2023. je zaključila sa osam uzaszopnih pobjeda, zabivši pritom 34 pogotka, odnosno više od četiri po susretu! Bilo je tu nekoliko slabijih reprezentacija poput El Salvadora (6-0), Mijanmara (5-0) i Sirije (5-0), no Plavi Samurai su između ostalog s hendikepom pobjeđivali sudionike zadnjeg Mundijala Njemačku (4-2), Kanadu (4-1), Tunis (2-0), zatim osvajača naše kvalifikacijske skupine za Euro Tursku (4-1), a s istim rezultatom pala je i jaka južnoamerička reprezentacija Peru.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Japanci su u 2024. nastavili gdje su stali. S 5-0 su u prijateljskoj utakmici nadigrali Tajland, čime su došli do devete pobjede u nizu, i 39. gola kojih su u posljednjih devet dvoboja zabili 4.3 po utakmici.

Sve to Japanci su ostvarili bez svojih najvećih 'europskih' zvijezda Daichija Kamade, Takefuse Kuba, Watarua Enda, Kaoura Mitome, Takheira Tomiyasua, Hidemashe Morite, Shuta Machina, Celticove japanske 'kolonije' Kyoga Furuhashiija, Daziena Maede, Rea Hatatea i drugih...

No, izbornik Hajime Moriyasuu, na raspolaganju je imao Takumija Minamina iz Monaca, Ritsua Doana iz Freibruga, Takumu Asana iz Bochuma, Ayasea Uedu iz Feyenoorda, Reimsovog dvojca Junyju Itoa i Keita Nakamuru, a to je Samuraima bilo dovoljno da s 'rutinskih' 5-0 nadvise Tajlanđane. Gosti su se doduše dobro branili, prvo poluvrijeme završilo je bez golova, da bi mrežu Tajlanda načeo Ao Tanaka u 50. Plavi Samurai imali su minimalnu prednost do 72. minute kada je u kratkom periodu sve bilo riješeno. Prvo je Nakamura zabio za 2-0, a treći pogodak Japanaca bio je autogol. Debitant Takumu Kaeamura zabio je četvrti pogodak u 82., a konačni rezultat postavio je Minamino u 90.

Ova utakmica još je jedan krunski dokaz kako Japanci imaju iznimno širok spektar kvalitetnih igrača, a tko zna, možda jednoga dana za reprezentaciju zaigraju Dinamov Takuro Kaneko i Takuyo Ogiwara za kojeg se špekulira da bi u siječnju trebao pojačati Plave.

Japanci kao najveći favoriti dočekuju predstojeći Azijski kup u Kataru u kojem igraju u skupini s Vijetnamom, Irakom i Indonezijom. Tajland se na Azijskom kupu nalazi u skupini sa Saudijskom Arabijom, Kirgistanom i Omanom. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

japanska nogometna reprezentacijaAzijski kup

Ostale Vijesti