REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

VIDEO Ivanušec iznesen na nosilima! Felix kao Fenix, golman Lazija zabio u 90+5. za remi protiv Atletica!

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 19.09.23. | 23:06

Hrvatski reprezentativac odigrao je 89 minuta u pobjedi Feyenoorda, a onda morao napustiti teren. Strahuje se od teže od ozljede

Prve utakmice u novoj sezoni grupne faze Lige prvaka nisu razočarale. Neko veće iznenađenje je možda izostalo, ali zato sjajnog nogometa i prekrasnih pogodaka nije nedostajalo. Nakon što je RB Leipzig rutinski svladao Young Boyse, a Milan odigrao ‘nulu’ s Newcastleom, došlo je vrijeme za preostalih šest ogleda od kojih je ipak najzanimljiviji bio onaj između PSG-a i Borussije Dortmund.

 Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Detaljni izvještaj kao i sve pogotke s tog ogleda pogledajte OVDJE

Od ostalih utakmica jako zanimljiv ogled gledali smo na Etihadu gdje je aktualni prvak Europe puno teže od očekivanog došao do pobjede protiv Crvene zvezde.

Nakon prvih 45 minuta srpska momčad je, usprkos nevjerojanto velikoj dominaciji Građana, vodila na Etihadu! Ispromašivali su se Građani, a to je kaznio Bukari koji je u 45+2. minuti šokirao domaćina i doveo Zvezdu u vodstvo. Slavlje brzonogog krilnog napadača Zvezde nije dugo trajalo, drugi pomoćni sudac podigao je svoju zastavicu vjerujući da je u trenutku upućivanja lopte Ganac bio iza leđa Diasa, ali nakon provjere VAR sobe ustanovljeno kako je sve bilo regularno pa su tako Crveno-bijeli neočekivano na 15-minutni predah otišli s minimalnim vodstvom.

No, u nastavku se sve okrenulo. I to prilično brzo. Aktualnog prvaka Europe je u život vratio aktualni prvak svijeta, Julian Alvarez!

Argentinac je prvo već u 46. zabio za 1-1, da bi onda u 60.minuti, iz slobodnog udarca, povećao vodstvo svoje momčadi. Kod drugog pogotka Građana je loše reagirao gostujući vratar Glazer, ali kad se uzme u obzir što je sve obranio u prvih 45 minuta, a onda i u nastavku, Izraelcu baš nitko ne smije i ne može ništa spočitati. Da je mogao bolje reagirati – mogao je, ali isto tako da nije bilo njega na golu Zvezde, vjerojatno bi utakmica puno ranije bila odlučena te bi slavlje Cityja bilo uvjerljivije.

Rodri je u ovom trenutku najbolja šestica na svijetu, a iako mu je destrukcija primaran zadatak, on jako dobro zna osjetiti kad treba otići naprijed i prelomiti utakmicu. To je napravio u finalu Lige prvaka, a to je napravio i danas na Etihadu kad je u 70. minuti postavio 3-1. Bio je to zaista prekrasan udarac Španjolca koji pod vodstvom Pepa Guardiole igra nevjerojatan nogomet već nekoliko sezona unazad.

Inače, pri rezultatu 2-1 za City je Zvezda dvaput opasno otišla u napad, ali kao da su se prepali prilika u kojima su se našli. City je na kraju utakimicu odradio ‘na rutinu’, s tim da gosti iz Srbije imaju razloga biti ponosni na to kakav su otpor pružili najboljoj momčadi na svijetu i branitelju naslova Lige prvaka.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Barcelona pak nije imala problema protiv Antwerpa kao City protiv Zvezde te je Xavijeva momčad ‘sve riješila’ već nakon prvih 45 minuta. U prvom poluvremenu su u mrežu Belgijaca isporučili tri pogotka, potom u nastavku još dva, a prvo ime utakmice bio je Joao Felix koji je na utakmici imao dva pogotka i jednu asistenciju. Za domaćina su zabijali još Lewandowski i Gavi, dok je jedan pogodak u vlastitu mrežu postigao desni bek gostiju Bateille.

Od prvog sučevog zvižduka je Barcelona bila sjajna. Razlika u kvaliteti bila je očita, ali Xavi kao da je htio da njegova momčad već u prvom kolu pošalje poruku konkurenciji kako se ove sezone na njih treba ozbiljno računati.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

U drugoj utakmici u skupini H je Porto u gostima svladao Šahar rezultatom 3-1. Zanimljivo, svi pogoci na tom ogledu stigli su nakon prvih 30 minuta igre. Gosti su poveli preko Galeno u 8.minuti, domaćin se potom vratio u igru pet minuta kasnije kad je precizan bio Kelsy, da bi onda portugalsko slavlje na stadion HSV-a osigurali Galeno (15.) i nesuđeni Rossonero Taremi (29.)

Sve pogotke s tog ogleda pogledajte OVDJE (Arenasport)

Feyenoord, u čijim je redovima iznimno kvalitetnih 89.minuta odradio Luka Ivanušec, je s 2-0 bio bolji od Celtica na svojem De Kuipu. Međutim, loša je vijest da je Ivanušec napustio teren zbog ozljede. Ivanušec je izvrnuo gležanj u jednom duelu, a s travnjaka je izišao na nosilima i uz bolnu grimasu na licu, što može sugerirati i težu ozljedu.

Bila je to jedna zaista nevjerojanta utakmica u kojoj su Nizozemci zabili dva pogotka, a još dva su im poništena. Inače, Feyenoord je promašio i kazneni udarac, ali isto tako treba naglasiti kako je Celtic utakmicu završio s čak dva igrača manje budući da je prvo drugi žuti karton u 64. minuti dobio Lagerbielke, da bi onda četiri minute kasnije, Holm dobio izravan crveni karton. Inače, Holm je na terenu proveo točno 10 minutab budući da je u 58. minuti zamijenio Hatatea.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

U drugoj utakmici u skupini E Lazio je uspio ‘ukrasti’ bod Atleticu na svojem Olimpicu. I to kako! Iako je Simeoneova momčad vodila od 29.minute kad je zabio Barrios, vratar Biancocelesta, Ivan Provedel, reagirao je manirom najboljeg napadača svijeta te je u 90+5.minuti glavom iz blizine svladao nemoćnog Oblaka za potpuni delirij na Olimpicu. Spektakl u najmanju ruku!

Sve pogotke s tog ogleda pogledajte OVDJE (Arenasport)





Tagovi

Crvena zvezdaManchester CityLiga prvakaLazio

Ostale Vijesti