REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

VIDEO Icardi šokirao očajni United, Lens slomio Topnike

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 03.10.23. | 22:59

Kopenhagen je namučio favorizirani Bayern.

Uoči ogleda Kopenhagena i Bayerna, mnogi su se zabavljali pitanjem s koliko će golova bavarski kažnjenički odred napuniti mrežu domaćina. Jer, sasvim je jasno s kakvom napadačkom moći raspolaže Thomas Tuchel i koja je razlika u tržišnoj cijeni između dva sastava. To je sve, međutim, vrijedilo samo na papiru – realnost je bila takva da se domaćin, barem rezultatski, sjajno držao većinu utakmice.

Čak je i poveo pogotkom Leragera u 56. minuti. A pritisak koji je Bayern do tada držao se nakon toga udvostručio. Igralo se „viktorije” pred vratima domaćina, a obrana Kopenhagena je konačno popustila u 67. minuti kada je Musiala spasio Tuchela i Bayern blamaže.

Do kraja utakmice se Bayern ipak sasvim uozbiljio pa je Tel zabio za preokret Bavaraca u 83. minuti.

Golove pogledajte OVDJE

U istoj skupini United je ponovno odigrao još jednu teško probavljivu utakmicu na Old Traffordu. Za vikend ih je u Kazalištu snova porazio Crystal Palace, a sada ih je dobrano šokirao Galatasaray.

Doduše, Vragovi su prvi poveli - Højlund je doveo United u vodstvo doveo u 17. minuti sjajnim trzajem glavom. Manchester je istrčao kontru, loptu je na desnoj strani primio Rashford i uputio centaršut kojeg je natrčali Højlund sproveo u mrežu.

Uzvratio je bivši igrač Uniteda Wilfried Zaha koji je sretno i spretno zabio u 23. minuti za 1-1.

U drugom dijelu je ponovno United bio taj koji je poveo i opet je strijelac bio Højlund koji je zabio za 67. No veselje za navijače domaćih nije dugo trajalo – četiri minute kasnije izjednačio je Akturkoglu.

A onda su Turci do kraja zabili i gol za pobjedu i dobrano zatresli poziciju Erika ten Haga. Prvo je Icardi promašio penal u 78. minuti, da bi se pogotkom iskupio tri minute kasnije i donio Galati veliku pobjedu usred Manchestera.

Pogotke pogledajte OVDJE

Inter je pak u skupini D izvojevao pobjedu nad Benficom i to s minimalnih 1-0. Pogodak odluke zabio je Thuram u 62. minuti.

Gol pogledajte OVDJE

Slične ulogu kao u utakmici Kopenhagena i Bayerna, podijeljene su bile i uoči utakmice Lensa i Arsenala. Očekivala se relativno jednostavna pobjeda domaćina, no francuski sastav je iznenadio skupocjene Engleze i upisao vrijednu pobjedu 2-1 na svom terenu.

No Topnici su bili ti koji su prvi stigli u vodstvo – Saka je asistirao, a Gabriel Jesus pogodio u 14. minuti za 0-1.

Devet minuta kasnije domaćin je odgovorio na taj izazov – Thomasson je poravnao stvari na stadionu Bollaert-Delelis.

Logično je bilo za očekivati da će puleni Mikela Artete podignuti tempo i nivo igre u drugom dijelu i zabiti još pokoji pogodak, ali Lens ih je šokirao u 69. minuti kada je Wahi zabio za, ispostavit će se, konačnih 2-1.

Golove pogledajte OVDJE

Sevilla je s Ivanom Rakitićem, pak, imala vodstvo od 2-1 do 90+5. minute, kada je PSV ipak uspio uhvatiti bod. Nakon što su mreže mirovale u prvih 45 minuta, u drugom su se napadači jednog i drugog kluba ipak razbudili. Pa je Nemanja Gudelj zabio za vodstvo Španjolaca u 68. minuti na asist Ramosa. U 86. minuti je za PSV izjednačio preko De Jonga, a prednost gostima, pokazalo se ne za dugo, osigurao je En-Nesyri već minutu kasnije.

Golove pogledajte OVDJE





Tagovi

Manchester UnitedGalatasarayLensArsenalFC KopenhagenBayernInterBenficaLiga prvaka

Ostale Vijesti