VIDEO: Hajduk uvjerljiv u pripremnoj utakmici protiv Dnipra

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.01.17. | 16:43

Hajduk je na otvaranju turskih priprema slavio protiv Dnipra pogocima Vlašića i Ohandze.

Hajduk je uspješno otvorio turski dio priprema u Beleku pobjedom nad prvim protivnikom, ukrajinskim Dniprom, rezultatom 2:0.

Momčad Joana Carrilla je protiv starog znanca, koji ih je izbacio prije dvije sezone u playoffu Europske lige, istrčala u sastavu 4-4-2 (romb), gdje su od prve minute igrali Stipica – Ismajli, Nižić (c), Bosančić, Memolla – Savvas, Bašić, Erceg, Kalik – Said, Vlašić.

Od prve minute su Bijeli krenuli furioznim tempom, a to im se vrlo brzo isplatilo kada je u 2. minuti Said osvojio loptu tik pred šesnaestercem Ukrajinaca i iz prve ju produžio za Vlašića, koji fantastično iz daljine pogađa u daljnji kut golmana Baštanenka.

Hajduk se tu nije zaustavio, igrao je u visokom presingu i dalje te nije dozvoljavao Dnipru da dođe do zraka. Pokušavao je ponovno preko Vlašića i dvaput preko Saida, no nedostajalo je ili malo preciznosti ili malo sreće da Hajduk već u prvom poluvremenu dođe do osjetne prednosti.

U drugo poluvrijeme je Hajduk ušao samo sa izmjenom na vratima; umjesto Stipice ušao je Grbić, ali nakon tek desetak minuta igre Carrillo je na teren poslao drugu rotaciju u sastavu Juranović, Ćosić, Šimić, Jefferson, Hamza, Vojković, Tudor, Ohandza i Futacs, bez promjene formacije, sa Tudorom kao polušpicom iza Ohandze i Futacsa.

Slično kao i u prvom dijelu, već nakon tri minute, u 63., novi sastav je podebljao vodstvo na 2:0. Lijep ubačaj novopečenog reprezentativca Juranovića u mrežu je glavom poslao spremni Ohandza, koji je i u nekoliko navrata nakon toga radio probleme obrani Ukrajinaca. Pokušavao je Hajduk još preko Tudora, Vojkovića te dvaput Futacsa, koji je u 89. mogao zabiti i za 3:0, ali je odlučio tražiti Prtajina na drugoj vratnici koji malo kasni. Inače, Prtajin je pred sudačku nadoknadu zamijenio Ohandzu.

Tako je Hajduk dominantno okončao ovu prvu utakmicu u Beleku, a pred igračima Joana Carrilla su sada još dvije utakmice; u ponedjeljak se susreću sa slovačkim Trencinom, dok u četvrtak drugog veljače igraju protiv bukureštanske Steaue.

 

(Foto: hajduk.hr)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

  


Tagovi

DnjiproNikola VlašićFranck Ohandza

Ostale Vijesti