VIDEO: Hajduk slavio i u trećoj pripremnoj utakmici, Zolja srušio Vardar

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.02.17. | 15:36

Hajduk je slavio protiv Vardara pogotkom Ohandze u 72. minuti.

Hajduk je i u trećoj, posljednjoj pripremnoj utakmici na kampu u Beleku bio bolji od svog protivnika, ovog puta makedonskog prvaka Vardara rezultatom 1:0.

Splićani su i u trećem sastavu krenuli sa drugačijom startnom jedanaestorkom u odnosu na prošla dva susreta. Od prve minute su krenuli u sastavu Stipica – Juranović, Ismajli, Ćosić, Memolla – Jefferson, T. Bašić, Erceg, Tudor – Vlašić, Ohandza. Zanimljivo je bilo primjetiti kako je Carrillo forsirao Tudora na poziciji polušpice u tom nominalno sustavu 4-3-1-2 umjesto Vlašića koji se više izvlačio široko. Vardar je nastupio u više-manje prvom sastavu, što im je zasigurno doprinijelo činjenici da su diktirali posjed protiv Hajduka, naročito kroz prvih pola sata utakmice.

Hajduk nije krenuo agresivno kao u utakmicama protiv Dnipra i Trenčina, već su uglavnom čekali da Vardar krene na njih dok istovremeno pokušavaju graditi napade iz zadnje linije. Makedonci su pokušavali ponajviše preko lijeve strane, gdje su povremeno kasnili s reakcijama Erceg i Memolla, ali uglavnom se to sve svodilo na jalovu inicijativu. Treba spomenuti i to da su igrači Vardara igrali neuobičajeno grubo s obzirom na prirodu susreta, ponajviše startajući na Vlašića i Ercega, ali bilo je lijepo primjetiti kako ih je trener Vardara kudio zbog preagresivnog pristupa.

U 33. minuti se zatresla mreža Hajduka, ali je pogodak opravdano poništen nakon što je igrač Vardara ostao duboko u zaleđu nakon prekida. Deset minuta kasnije Kojašević pokušava iz slobodnog udarca s nekih 25 metara, ali Stipica je siguran. U drugom dijelu ušli su Letica, Savvas, Said, Prtajin, Vojković, Kalik, Bosančić i Hamza Barry, ali je prva prigoda ponovno pripala Vardaru kada je u 56. minuti Blaževski iz okreta testirao vratara Hajduka i primorao ga na obranu.

Hajduk je tada preuzeo inicijativu koja je bila nalik onoj Vardara u prvom dijelu, bez konkretnog učinka. Ipak, Ohandza je bio nagrađen kao najaktivniji igrač Hajduka na terenu; prvo je u 63. minuti nakon solo-prodora uposlio Hamzu, ali ovaj puca daleko od gola, da bi devet minuta kasnije ipak pogodio za vodstvo. Nad njim je napravljen grubi prekršaj uz lijevu aut liniju i činilo se da je ozljeda ozbiljna. Ipak, popularni Frane Zolja se pridigao, da bi iz ubačaja bio najprisebniji u petercu i prizemnim udarcem u padu poslao loptu iza vratara Aleksovskog za 1:0.

Do kraja je Hajduk pokušavao ponovno preko raspoloženog Ohandze u 77. te Prtajina i Ćosića u 84. i 88. minuti,  ali se rezultat do kraja nije mijenjao. Hajduk je tako s maksimalnim učinkom apsolvirao turske pripreme, a slijedi mu prijateljski susret protiv Dugopolja u srijedu po povratku iz Turske.

(Foto: hajduk.hr)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Franck OhandzaVardar

Ostale Vijesti