VIDEO: Gent čekao 115 godinu na naslov, Santini zabio ljepoticu večeri!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 21.05.15. | 23:34

Nogometaši belgijskog Genta, njihovi čelnici i navijači večeras imaju itekako velik razlog za veselje.

Kolo prije kraja Lige za prvaka, Gent je 2:0 pobjedom nad Standardom pred domaćim navijačima stigao na nedostižnih pet bodova prednosti pred drugoplasiranim Club Bruggeom i postao je novi prvak Belgije. Sakupio je 49 bodova, a šest manje ima treći pratitelj - Anderlecht.

Na najveći uspjeh u povijesti kluba i prvi naslov u belgijskom prvenstvu uopće, Gent, u čijim redovima igra i hrvatski nogometaš Ante Puljić je čekao čak 151 godinu. Nogometna sekcija kluba je osnovana 1900. godine i sada je konačno dočekao da se popne na vrh.

Junaci za veliku, ujedno i najvrijedniju pobjedu u povijesti kluba bili su kapetan Sven Kums u 18. i Renato Neto u 50. minuti s bijele točke.

Osvajanjem naslova belgijskog prvaka Gent je osigurao i direktan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone i to će mu biti premijerni nastup u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

U drugoj utakmici večeri Anderlecht je odigrao 2:2 s Kortrijkom, a domaćinima je bod donio hrvatski napadač Ivan Santini, lijepim pogotkom u 80. minuti. Dobro je iskoristio dodavanje pred vratima, uhvatio prsima loptu, primirio je i zatresao mrežu gostiju za konačnih 2:2. To mu je bio 15. pogodak ove sezone.

Unatoč bodu, njegova je momčad ostala na posljednjem, šestom mjestu u Ligi za prvaka sa 34 boda, dva manje od petog Charleroija, a tri od četvrtog Standarda.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

AnderlechtKortrijkStandardIvan SantiniJupiler ligaGent

Ostale Vijesti