Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

VIDEO Foden, pardon, City, uvjerljiv protiv Aston Ville, Arsenal bez stresa riješio Luton, Brentford preživio napade Galebova

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.04.24. | 22:59

U pobjedi Građana briljirao je Iniesta iz Stockporta koji je postigao trogodak u 4-1 pobjedi.

Nogometaši Arsenala barem privremeno su preuzeli vrh ljestvice engleskog prvenstva nakon što su u susretu 31. kola Premier lige pobijedili Luton Town sa 2-0.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Golove za pobjedu Topnika" zabili su Martin Odegaard (24.) i Daiki Hashioka (44.-ag).

Kako su Topnici stigli do slavlja na Emiratesu pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Tri boda je osvojio i aktualni prvak Manchester City koji je sa 4-1 na krilima sjajnog Phila Fodena porazio Aston Villu.

Rodri je golom u 11. minuti doveo City u vodstvo, no devet minuta kasnije je izjednačio Jhon Duran. Građani su u samoj završnici prvog dijela golom Phila Fodena poveli sa 2-1, a isti je igrač u 62. minuti zabio i treći gol za domaćine, a sjajnu predstavu je zaokružio hat-trickom, odnosno trogotkom, u 70. minuti.


Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je cijeli susret za City, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 75. minuti.

Sve pogotke s utakmice Man City – Aston Villa pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Nogometaši Brentforda i Brightona odigrali su susret bez pogodaka, s tim da su gosti bili puno bliži pobjedi.

Domaćin se veći dio utakmice branio, a gosti su blizu pogtka bili prvo u sudačkoj nadoknadi prvog, a onda i drugog dijela.

U 45+4. minuti su gosti tražili jedanaesterac, a iako je Madley otišao na monitor još jednom pogledati spornu situaciju, na kraju je procijenio kako je sve bilo čisto. U 90+3. minuti, kad su domaći navijači bili uvjereni da su se spasili, dah im je zastao kad je sjajno pucao Welbeck, no pokušaj nekadašnjeg engelskog reprezentativca na kraju je ipak otišao malo pored gola.

Posljednja dva susreta ovoga kola na rasporedu su u četvrtak, a sastaju se Liverpool - Sheffield United, te Chelsea - Manchester United.

Na ljestvici vodi Arsenal sa 68 bodova, dok Liverpool i Manchester City imaju po 67 bodova.

Dodajmo kako Arsenal i City imaju po susret manje, a Liverpool dvije utakmice zaostatka.

(Hina, G)


Tagovi

Manchester CityPremier ligaArsenalBrentfordBrightonPhil Foden

Ostale Vijesti