Arenasport/screenshot/twitter
Arenasport/screenshot/twitter

VIDEO Drama u Italiji: Obranio gol rukom, Spezia promašila penal, Verona i s igračem manje ostala u Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 22:50

Iz Serie B u Serie A ulaze Frosinone, Genoa i Cagliari. Nogometaši Cagliarija vratili su se u Seriu A nakon samo jedne sezone provedene u Seriji B

Nogometaši Verone igrat će i iduće sezone u talijanskoj Serie A, u majstorici na neutralnom terenu Verona je svladala Speziju s 3-1.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ranije su Serie A napustili Sampdoria i Cremonese, a isti broj bodova nakon 38 odigranih kola su imali Verona i Spezia na 17. i 18. mjestu. Tako su na neutralnom terenu, u Reggio Emiliji, igrali majstoricu u kojoj je Verona bila bolja.

Svi su pogoci postignuti u prvom poluvremenu. Verona je povela već u petoj minuti golom Faraonija, dok je deset minuta kasnije izjednačio Ampadu. U 26. i 38. minuti ključne golove za veliko slavlje Verone dao je belgijski napadač Cyril Ngonge.

> Gol za 1-0 pogledajte OVDJE. (Arenasport)

> Gol za 1-1 pogledajte OVDJE.(Arenasport)

> Gol za 2-1 pogledajte OVDJE.(Arenasport)

> Gol za 3-1 pogledajte OVDJE.(Arenasport)

Cijelo drugo poluvrijeme Spezia je napadala i imala brojne prilike, ali je sjajno branio vratar Verone Montipo. Ujedno je Verona sačuvala vodstvo i s igračem manje od 68. minute kada je isključen Faraoni. On je, naime, rukom izbio loptu s gol crte. Naravno, Orsato mu je dao crveni, protivnici su zaradili penal, ali ga nisu iskoristili. Montipo je pročitao Nzolu, bacio se u lijevu stranu i obranio.

> Obranu i rukom i obranu vratara pogledajte OVDJE.

Iz Serie B u Serie A ulaze Frosinone, Genoa i Cagliari.Nogometaši Cagliarija vratili su se u Seriu A nakon samo jedne sezone provedene u Seriji B.

Otočani su u uzvratnoj utakmici baraža za ulazak u elitno društvo slavili kod Barija s 1-0 pogotkom Leonarda Pavoliettija u 94. minuti. U prvom dvoboju bilo je 1-1.Cagliari je ove sezone nakon čak 31 godinu opet imenovao čuvenog Claudija Ranierija za glavnog trenera i to je urodilo plodom.Marko Rog je ostao na klupi gostiju.Ranije su Frosinone i Genoa ostvarili promociju u Serie A, dok su Sampdoria i Cremonese izgubili prvoligaški status.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


Majstorica za Serie A:

Spezia - Verona 1-3 (Ampadu 15 / Faraoni 5, Ngonge 26, 38)

(hina/eg)


Tagovi

VeronaHellas VeronaSpeziaSerie ASerie B

Ostale Vijesti