Reuters
Reuters

VIDEO Dok svi hrle u Saudijsku Arabiju, marokanski reprezentativac i 'Ivanušecov prethodnik' odlučio se za Meksiko

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 07:44

Svjetsko prvenstvo propustio je zbog ozljede.

Marokanac rodom iz Nizozemske, reprezentativac koji je propustio Svjetsko prvenstvo zbog ozljede prepona, Oussama Idrissi ovog je ljeta raskinuo ugovor sa Sevillom i postao je slobodni igrač. No, za razliku od brojnih kolega koje su se odlučile na prelazak u Saudijsku Arabiju ili, u ovom trenutku nešto manje atraktivne Sjedinjene Američke Države, Idrissi se odlučio na prelazak u Meksiko! Točnije, u slavni meksički klub Pachucu koji ga je predstavio kroz vrlo atraktivan crtani video uradak u kojem je ispričana Idrissina karijera.

A imalo se što ispričati, jer Idrissi je izdanak Feyenoordove škole nogometa, a svojevremeno je bio na glasu kao ponajveći talent nizozemskog nogometa. Sa seniorskim nogometom krenuo je u Groningenu, igrao je i za AZ Alkmaar, a Sevilla ga je 2020. kupila za 12 milijuna eura. Početkom 2021. prelazi na posudbu u Ajax, a Sevilla ga je potom slala na posudbu u Cadiz, a onda i u matični Feyenoord s kojim je prošle sezone osvojio naslov prvaka. Bio je jedan od ključnih igrača momčadi iz Rotterdama na poziciji lijevog krila, no Feyenoord na kraju nije otkupio njegov ugovor od Seville već se odlučio na Luku Ivanušeca koji je krajem prijelaznog roka stigao iz Dinama.

Iako je Idrissi prošao sve mlade nizozemske reprezentacije, odlučio se igrati za zemlju porijekla Maroko za kojeg je upisao devet nastupa. Ipak, nije ga bilo na Svjetskom prvenstvu zbog ozljede koljena.

Sada se, s 27 na leđima, odlučio na 'egzotiku', ali ne onu popularnu, već jedan od najstarijih (osnovan 1901.) i najtrofejnijih meksičkih klubova. (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Oussama IdrissiFeyenoord

Ostale Vijesti