Screenshot
Screenshot

VIDEO Dinamovi reprezentativci zaigrali na Trgu Bana Jelačića i poručili: "Budi i ti dio ove priče"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.04.24. | 08:02

Hrvatsku 12. i 16. travnja očekuju ključne utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo u futsalu.

Hrvatska futsal reprezentacija danas će otputovati u poljski Gdanjsk u kojem će biti smještena do petka i prve utakmice playoffa za plasman na Svjetsko prvenstvo, koja se igra u 200 kilometara udaljenom Koszalinu. Četiri dana kasnije, 16. travnja u KC Dražen Petrović, odigrat će se uzvratna utakmica doigravanja, a pobjednik ovog dvomeča izborit će plasman na Futsal Mudnial u Uzbekistan na koji su se već, osim domaćina, plasirale reprezentacije Portugala (aktualni prvak), Španjolske, Ukrajine, Francuske, Kazahstana, Brazila, Argentine (aktualni viceprvak), Paragvaja, Venezuele i Novog Zelanda.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska lovi svoj drugi plasman na Svjetsko prvenstvo, prvi nakon Gvatemale 2000., a Poljska također drugi, prvi nakon Hong Konga 1992.

Riječ je o sudaru dvije vrlo izjednačene reprezentacije, a naš izbornik Marinko Mavrović izjavio nam je kako su igrači vrlo motivirani i spremni za ove ključne dvoboje.

„Svi igrači i svi u stručnom stožeru svjesni smo značaja ove utakmice i kakvu šansu imamo. Ili ćemo biti tek jedna od generacija koje nisu uspjele izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo ili ćemo ući u povijest i postati tek druga generacija kojoj je to uspjelo. Igrači su iznimno motivirani, svi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo veliki uspjeh“, rekao nam je u razgovoru za Germanijak hrvatski izbornik Marinko Mavrović.

A da među reprezentativcima vlada dobro raspoloženje potvrdio je i jednominutni video na kojem pet reprezentativaca Futsal Dinama 'haklaju' s prolaznicima na Trgu Bana Jelačića, nakon čega su sjeli u tramvaj i s građanima se provozali do KC Dražen Petrović u kojem će se održati uzvratna utakmica doigravanja.


Na posljednje dvije domaće utakmice u Hrvatskoj, protiv Francuske i Njemačke, dvorane u Zagrebu (Dom sportova II) i Slavonskom Brodu (Vijuš) bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, a u idući utorak očekuje se i ispunjeni Draženov dom koji bi, nadaju se svi, trebao pogurati Hrvatsku prema plasmanu na prvo Svjetsko prvenstvo nakon 24 godine čekanja.

Ulaznice u pretprodaji koštaju osam eura, a na dan utakmice 10, a mogu se nabaviti putem platforme CoreEvent, u BBB Fan Shopu (Ilica 37), u NC Šalata (Zagrebački velesajam), na osam Petrol/Crodux postaja u Gradu Zagrebu te na jednoj u Splitu i Puli.



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalfutsalpoljska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti