REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

VIDEO City gubio pa u nastavku okrenuo Luton, novi poraz Chelseaja, potop Čekićara

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 10.12.23. | 16:57

Kovačić i Gvardiol dali su svoj obol u pobjedi Građana, ali su obojica u nastavku zamijenjeni

U 16. kolu Premier lige nogometaši Manchester Cityja ostvarili su očekivanu pobjedu protiv Luton Cityja u gostima (2-1), ali su do nje došli puno teže od očekivanog.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić bili su u početnoj postavi Građana, ali su obojica zamijenjena u nastavku. Umjesto Gvardiola je u 69. minuti ušao Stones, dok je Kovačića u 83. zamijenio Nunes.

Luton je dugo odolijevao napadima gostiju, a onda su tik prije odlaska na predah došli do vodstva kad je Adebayo zabio na asistenciju Townsenda u 45+2.minuti.

No, City je ipak u nastavku došao do preokreta. Prvo je Silva u 62. zabio za poravnanje, da bi konačan rezultat tri minute kasnije postavio Grealsih.

S ovom pobjedom City je došao do svoje 10. pobjede u prvenstvu ove sezone, a s 33 boda na kontu trenutno su četvrta momčad lige. Vodeći Liverpool, koji je u subotu s 2-1 svladao Crystal Palace, od Građana ima četiri boda više.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Fulham je pak na dominantan način došao do pobjede protiv West Hama u londonskom okršaju. Silvini izabranici potpuno su razbili momčad Davida Moyesa, konačan rezultat bio je 5-0, a osim pet različita strijelca, domaći sastav imao je i četiri različita asistenta!

Sjajan niz Čekićara od pet pobjeda i jednog remija u posljednjih šest susreta završio je na za njih prilično bolan način, dok je s druge strane Fulham prvi put ove sezone vezao dvije pobjede.

Jimenez je zabio u 22. za vodstvo, Willian je devet minuta kasnije povećao na 2-0, da bi onda ponovno devet minuta kasnije, u 40. minuti, pogodak postigao Adarbioyo.

Na poluvremenu je Wilson zamijenio Williana, a Velšanin je 15 minuta kasnije također pronašao put do mreže nesretnog Fabianskog.

Konačnih 5-0 u 89. minuti Carlos Vinicius na dodavanje strijelca četvrtog pogotka Wilsona.

S ova tri boda Fulham je sada došao na samo minus tri u odnosu na deveti West Ham, dok su na prvenstvenoj tablici preskočili Chelsea koji je kiksao protiv Evertona.

Kako je Fulham došao do uvjerljive pobjede u londonskom okršaju pogledajte OVDJE (Arenasport)

Plavci su pak na Goodison Parku upisali novi prvenstveni poraz. Ponovno je za Everton zabio Doucoure, a 30-godišnji Malijac definitivno igra sezonu života te svojoj momčadi donosi posebnu energiju budući da je ove sezone postigao čak šest pogodaka.

Konačan rezultat bio je 2-0 za domaći sastav, a osim Doucourea, koji je precizan bio u 54., u listu strijelaca upisao se i Dobbin u 90+2. minuti.

Zanimljivo, svaki put kad je Doucoure ove sezone zabio, Everton je pobijedio. Tako je bilo u prošlom kolu protiv Newcastlea, a tako je i bilo i ove nedjelje.

Da im vodstvo Premier lige nije oduzelo 10 bodova, Everton bi danas bio na 10. mjestu ispred Fulhama, dok su ovako s 13 bodova na 17. mjestu, s tim da 18. Luton za njima zaostaje četiri boda.

Kako je Everton došao do pobjede pogledajte OVDJE (Arenasport)

(I.A.S.)


Tagovi

Manchester CityEvertonFulhamPremier ligaMateo KovačićJoško Gvardiol

Ostale Vijesti