REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

VIDEO City dominantno preko Leipziga: Alvarez i Doku ušli s klupe pa u završnici dokrajčili Nijemce

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.10.23. | 21:49

Gvardiol je odigrao cijeli susret, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi

Manchester City slavio je nad Leipzigom 3-1 (0-1) u 2. kolu Lige prvaka skupine G.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već u drugoj minuti napravio je Leipzig lijepu priliku. Poulsen je poslao loptu Opendi, a ovaj pucao, ali neprecizno. Bila je to praktički prva i posljednja relativno opasna akcija domaće momčadi u prvom dijelu jer je nakon 10-ak minuta igre City preuzeo dominaciju. Prvo je u 14. minuti Lewis pucao nakon sjajnog okreta s loptom, alli mu je pokušaj blokiran, da bi se lopta odbila do Fodena koji pogađa vratnicu, a potom je Silva promašio gol s dva metra. U sličnom se tonu nastavio susret. U jednom je trenutku posjed lopte bio 90-10 na strani Cityja, a onda su to napokon naplatili. Igrala se 25. minuta kada je Foden zabio na asistenciju Lewisa.

Negodovao je Marco Rose kraj klupe dok njegova momčad nije mmogla stvoriti priliku za gol u prvome dijelu, a onda se pred kraj prvog dijela Haaland sjurio na gol po lijevoj strani. Srećom po domaće, na drugoj ga vratnici nitko nije čekao, a on se nije odlučio dodati u sredinu Bernardu Silvi, već se okušao šutnuti na prvu, ali je to golman Leipziga obranio.

U 44. minuti je i Leipzig imao priliku u situaciji tri na tri pred golom Građana, ali se Obenda odlučio na šut s prevelike udaljenosti, pa se lopta odbila u korner i promjenu rezultata do odlaska na odmor nismo vidjeli.

Nastavak nam je dao uzbuđenje u prvim minutama. Igrala se 48. minuta kada je sjevnula kontra Leipziga. Poulsen je izbaccio Opendu, a on je jurnuo prema vratima, riješio se čuvara i pogodio sjajno uz vrvatnicu za izjednačenje 1-1. Samo 10-ak minuta kasnije vidjeli smo sjajnu priliku koju nije iskoristio Haaland. Foden mu je poslao oštru loptu na drugu vratnicu, ali inače sjajni golgeter ovoga puta je promašio. Lopta je otišla preko gola. Početkom 71. minute Haaland je dobio loptu nakon ubačaja Lewisa, ali je opet bio neprecizan i još jednom promašio okvir gola.

Umalo je to kaznio Werner 10-ak minuta prije kraja, ali Erderson je ipak bio dovoljno siguran i obranio mu pokušaj, ali uskoro je City ipak stigao opet do vodstva. Alvarez je ušao s klupe samo nekoliko trenutaka ranije, a potom se našao na rubu šesnaesterca i primio dodavanje Dakua te zabio golčinu u 84. minuti za 2-1. Morao je Leipzig dati sve u napad u posljednjim minutama susreta ne bi li pokušao barem bod sačuvati kod kuće. Nisu to uspjeli. Dapače, još su nakon pogreške iz kontre primili još jedan gol. Ovoga puta strijelac je bio Doku koji je bez problema jedan na jedan matirao domaćeg golmana za konačnih 3-1. Golove pogledajte OVDJE (Arenasport).

Gvardiol je sjajno odigrao cijeli susret za City, a Mateo Kovačić ostao je na klupi.

City je trenutno vodeći u skupini sa šest bodova, Leipzig ih prati s tri.

(eg)




Tagovi

Manchester CityErling HaalandPhil FodenLiga prvakaJoško GvardiolLeipzigRB Leipzig

Ostale Vijesti