VIDEO: Burnley se vratio u Premiership!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.05.16. | 20:15

Burnley je kolo prije kraja osigurao izravni plasman u najviši razred engleskog nogometa.

Nogometaši Burnleyja su kolo prije kraja Championshipa osigurali izravni plasman u Premiership i to nakon samo godinu dana provedenih u drugom rangu engleskog nogometa. Odlična momčad Seana Dychea je danas pobijedila Queens Park Rangerse pred domaćim navijačima s 1:0.

Osim što je danas osigurala promociju u viši rang, k tome je i ispisala povijest Championshipa jer je nanizala čak 23 uzastopne utakmice bez poraza. Strijelac odlučujućeg pogotka bio je Vokes u 61. minuti i taj je gol nakon prekida bio ujedno i prvi udarac domaćina na gol gostiju u cijeloj utakmici.


Vokes GOAL (1:0) - Burnley FC vs Queens Park... by football-co

Burnley je ovom pobjedom stigao do brojke od 90 bodova, što je dva više od Middlesbrougha i Brightona, a s obzirom da u posljednjem kolu upravo ova dva protivnika igraju međusobni susret, nije važan ishod susreta protiv Charltona.

Iako možda i ne igra najljepši nogomet, 'novi' premierligaš je konstantan kada su u pitanju rezultati i pobjede. Uvijek zanimljivi menadžer Sean Dyche ima na raspolaganju mnogo igrača-ratnika koje predvodi sjajni veteran Joey Barton pa nekadašnji prvak Engleske iz 1921. i 1969. godine večeras zasluženo slavi povratak u elitu.

Burnley ima i jednog od najboljih strijelaca u Championshipu, prošlog ljeta skupo plaćenog Andrea Grayja, koji je s 24 pogodaka ove sezone dosta doprinio povratku momčadi u Premiership. Ako na ljeto angažiraju još neko pravo pojačanje, lako se može dogoditi da njihov drugi boravak u Premiershipu u posljednje tri sezone ne bude još jedna epizoda. Cilj je vjerojatno ne igrati samo jedno ljeto, ali vidjet ćemo kakvu će momčad složiti za viši rang kada završi sezona.

Championship, 45.kolo:

Burnley - QPR 1:0 (Vokes 61')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ostale Vijesti